Εκτινάχθηκαν το Μάρτιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του ανερχόμενα σε 2,4 δισ. ευρώ, από 2,2 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αυξήθηκαν τον Μάρτιο στα 1,799 δισ. ευρώ,  από 1,582 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 1,426 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο.

Ευρωπαϊκή έρευνα: Οι Έλληνες καταναλωτές στην πιο δεινή θέση

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων μειώθηκαν στα 610 εκατ. ευρώ, από 632 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 612 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου.

Μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν τον Μάρτιο τα χρέη των νοσοκομείων τα οποία διαμορφώθηκαν σε 691 εκατ. ευρώ, από 576 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και ακολούθησαν οι δήμοι, τα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και τα υπουργεία. Αντιθέτως τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν σε 484 εκατ. ευρώ, από 497 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου επήλθε παρά τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι θα εξοφλούσε κατά προτεραιότητα τόσο χρέη των φορέων της γενικής κυβέρνησης όσο και επιστροφές φόρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »