Συναγερμός στις αρχές – Δραματική έκκληση Τσιόδρα
Όπως έκανε γνωστό ο ΕΟΔΥ την Τρίτη (04.08.2020) καταγράφηκαν 121 επιπλέον κρούσματα Covid – 19.

Μετά από 70 ημέρες, ο λοιμωξιολόγος και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επιστρέφουν μαζί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες – Παρακολουθήστε ζωντανά τις δηλώσεις τους

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως “η πατρίδα μας κι η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη στην χειρότερη κατάσταση των 100 ετών. Σήμερα κατ΄εξαίρεση κρίναμε απαραίτητο να μιλήσω. Αρχικά να σας μεταφέρω την ανησυχία της Επιτροπής των ειδικών. Προσπαθεί να τοποθετείται με τον αρτιότερο επιστημονικό τρόπο”, ενώ αναφέρθηκε στα 121 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην χώρα μας, εξηγώντας τα… γιατί σε ό, τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αρχιεπίσκοπος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας
Τσιόδρας: Το R δεν είναι πάνω από 1 κι αυτό θα ήταν καταστροφικό. Πρέπει να το ρίξουμε κάτω από το 1, με τήρηση των μέτρων

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας τόνισε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, ενώ παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες. «Οι νέοι μπορεί να νοσήσουν σοβαρά» υπογράμμισε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Παράλληλα, εντόπισε τα μεγάλα προβλήματα, έως τώρα, στους γάμους και στον συγχρωτισμό που παρατηρείται σε διάφορες συγκεντρώσεις, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφέρεια Αττικής.

“Εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε την ζωή μας. Ελπίζω όλοι να τα καταφέρουμε και να ξεκουραστούμε, αλλά με προσοχή αυτό το καλοκαίρι. Τις επόμενες εβδομάδες ελπίζω να μη λυγίσουμε και να τα καταφέρουμε”, κατέληξε.

Χαρδαλιάς: Επιπλέον μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε ότι η ενημέρωση σε καμία περίπτωση δεν θα είναι καθημερινή, ενώ τόνισε πως «γνωρίζαμε από την αρχή πως το άνοιγμα του τουρισμού θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων». Επεσήμανε επίσης ότι μέσα σε έναν μήνα έγιναν 215.184 έλεγχοι στα σημεία εισόδου της χώρας. Εξ αυτών τα 401 είναι θετικά.

Ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για λήψη και νέων μέτρων εφόσον επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση. Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί».

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

Απαγόρευση διεύλευσης από Κακαβιά από 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων εγκαθίσταται από Δευτέρα.
Από 16 Αυγούστου όποιος διέρχεται από την Αλβανία υποχρεούται σε επταήμερη κατ’ οίκον απομόνωσης.
Έως 31 Αυγούστου το όριο των 100 καλεσμένων σε γάμους, βαπτίσεις, κηδείες
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους γραφείων που υπάρχει επαφή με το κοινό, ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ νοσοκομεία, φαρμακεία, κομμωτήρια, στους ανελκυστήρες και σε κάθε άλλο κλειστό χώρο. Σύσταση για χρήση μάσκας στις σκάλες και σε χώρους όπου δεν μπορούν να υπάρχουν ασφαλείς αποστάσεις.
Περιορισμός ωραρίου λειτουργίας κέντρων διασκέδασης σε τοπική κλίμακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »