Οι ΗΠΑ ενισχύουν σημαντικά την δύναμη κρούσης τους στον Περσικό κόλπο με την αποστολή του αεροπλανοφόρου Νίμιτς. Αυτή η κίνηση μήπως είναι προάγγελος επίθεσης των ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν;
Το Πεντάγωνο αναπτύσσει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο USS Nimitz στον Περσικό Κόλπο, ανέφερε την Παρασκευή η ανταποκρίτρια εθνικής ασφάλειας του CNN Barbara Starr.

 

“Το USS Nimitz κινείται πίσω στην περιοχή του Περσικού Κόλπου μαζί με άλλα πολεμικά πλοία συνοδείας για να παρέχει υποστήριξη μάχης και αεροπορική κάλυψη εάν απαιτηθεί, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα αποσύρονται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου με εντολή του προέδρου Τράμπ, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος στο CNN”, ανέφερε ο Starr.

Το αεροπλανοφόρο Νίμιτς ηγείται ως Ναυαρχίδα της Εντέκατης Δύναμης κρούσης του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού (CSG-11), η οποία εμπεριέχει την 17η Πτέρυγα μάχης(CVW-17), (μαχητικά αεροσκάφη) και την 23η Μοίρα Αντιτορπιλικών

Η 23η Μοίρα Αντιτορπιλικών έχει τα παρακάτω 5 πλοία, όλα κατηγορίας Arleigh Burke:

USS Howard (DDG-83),USS John Paul Jones (DDG-53) ,USS Pinckney (DDG-91), USS Sampson (DDG-102) –
USS Spruance (DDG-111)

Οι Μοίρες μαχητικών της Πτέρυγας Μάχης CVW-17 είναι οι εξής:

4 Μοίρες κρούσης μαχητικών, η 22 (VFA-22) “Fighting Redcocks” με Boeing F / A-18F Super Hornets , η 94 (VFA-94) “Mighty Shrikes” με F / A-18F Super Hornets, η 137 (VFA-137) “Kestrels” με F / A-18E Super Hornets,η 323 (VMFA-323) “Death Rattlers” με τους McDonnell Douglas F / A-18C Hornets
1 Μοίρα αεροασκαφών ηλεκτρονικού πολέμου και συγκεκριμένα η139 (VAQ-139) “Cougars” με Boeing EA-18G Growlers
1 Μοίρα αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και συγκεκριμένα η 116 (VAW-116) “Sun Kings” με τον Northrop Grumman E-2C Hawkeyes
2 Μοίρες ελικοπτέρων την 6η(HSC-6) “Ινδοί” με Sikorsky MH-60S και την 73η (HSM-73) “Battle Cats” με MH-60R
1 Μοίρα Υποστήριξης ΔΜ την 30η με αεροσκάφη C-2 Greyhound
Σύνολο αεροσκαφών και ελικοπτέρων περίπου 90

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε η δύναμη πυρός της Εντέκατης Δύναμης Κρούσης της οποίας ηγείται το αεροπλανοφόρο Nimitz είναι τεράστια.

«Ο αξιωματούχος είπε ότι η παραπάνω κίνηση είχε αποφασιστεί πριν τη δολοφονία του διακεκριμένου ιρανικού πυρηνικού επιστήμονα», είπε η ο Starr.

«Ωστόσο, η κίνηση αυτή των ΗΠΑ στέλνει σαφές μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν, ανεξάρτητα από τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου».

 

«Η κίνηση αυτή αυξάνει την αμερικανική στρατιωτική δύναμη κατά χιλιάδες στην θαλάσσια περιοχή του περσικού κόλπου μέχρι το τέλος της κυβέρνησης Τραμπ. Εναπόκειται στον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden να αποφασίσει πότε θα τους αποσύρει », πρόσθεσε.

Εκτίμηση είναι ότι εάν το Ιράν προβεί σε αντίποινα για την δολοφονία του πυρηνικού του επιστήμονα, τότε είναι πολύ πιθανό οι ΗΠΑ-Ισραήλ να ενεργήσουν στρατιωτικό κτύπημα σε βάρος του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »