Μεγάλη στιγμή για την ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του Αιγίου, αποτελεί η επιστροφή στο Δήμο Αιγιαλείας έκτασης περίπου 60 στρεμμάτων στον χώρο της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, μετά από την πρόσφατη υπογραφή του συμβολαίου δωρεάς (ουσιαστικά επαναμεταβίβασης) εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών προς τον Δήμο Αιγιαλείας, της πλήρους και αποκλειστικής κυριότητας, νομής και κατοχής τόσο της έκτασης, όσο και των 19 κτισμάτων που περιέχονται σε αυτή.

 

Η έκταση είχε παραχωρηθεί το 2003 από τον τότε Δήμο Αιγίου στο τότε ΑΤΕΙ Πάτρας, για τη στέγαση του τοπικού παραρτήματος Αιγίου και των τμημάτων Φυσικοθεραπείας και Οπτικής-Οπτομετρίας, με όρο να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα συνολικά 5 επιπλέον τμήματα, κάτι το οποίο τελικά δεν επετεύχθη. Έτσι, σήμερα το Πανεπιστήμιο Πατρών, ως οιονεί καθολικός διάδοχος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και μετά από απόφαση της Συγκλήτου, επέστρεψε στο Δήμο την αναξιοποίητη έκταση ώστε πλέον να αποκτήσει νέα, αναπτυξιακή μορφή.

 

Το σχετικό συμβόλαιο υπεγράφη την περασμένη Τετάρτη από την απερχόμενη Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, στο γραφείο του αιγιώτη συμβολαιογράφου κ. Χριστοφοράτου, παρουσία και των εντεταλμένων συμβούλων του Δημάρχου κ.κ. Μαρίας Γιδά και Βασίλη Χριστόπουλου. Η αξία, δε, της πλήρους κυριότητας του ακινήτου ορίστηκε από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. στο συνολικό ποσό των 4.017.382,72 ευρώ.

 

Πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός για τον Δήμο Αιγιαλείας, να προχωρήσει σε δημιουργική και ωφέλιμη αξιοποίηση και εκμετάλλευση της εν λόγω έκτασης, που όχι τυχαία έχει χαρακτηριστεί «φιλέτο». Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εκφράζει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος παράλληλα σημειώνει πως η δημοτική αρχή ήδη προχωρά στην υλοποίηση σχεδιασμών για την επανάχρηση των ακινήτων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου μέσω διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων αλλά και με ιδίους πόρους, για να διατεθούν στους δημότες και τους επισκέπτες με νέα, σύγχρονη μορφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »