Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ενίσχυση του προγράμματος θα είναι μόνιμη

Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» υπογραμμίζοντας ότι η ενίσχυση θα είναι μόνιμη και όχι παροδική.

Την πρόσληψη 3.000 μόνιμων υπαλλήλων για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε τηλεδιάσκεψης για τη λειτουργία του προγράμματος στο Δήμο Καλλιθέας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η ενίσχυση του προγράμματος δεν είναι παροδική αλλά θα συνεχιστεί. 

Σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της συζήτησης ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι η ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” δεν είναι παροδική, είναι μόνιμη. Θα προσληφθούν σχεδόν 3.000 μόνιμοι υπάλληλοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Και όπως έχω συζητήσει πολλές φορές και με τους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, αυτοί οι οποίοι έχουν ειδική φροντίδα, ειδική εμπειρία στην κατ’ οίκον φροντίδα, προφανώς και θα έχουν μία πρόσθετη μοριοδότηση, όταν με το καλό προκηρυχθεί το πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και στο οποίο προσωπικά αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία. Θέλω να τονίσω, επίσης, και το πόσο σημαντικό είναι ότι έχουμε και πολλούς εθελοντές οι οποίοι υποστηρίζουν το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Έτσι μπορούμε να επεκτείνουμε και το εύρος της βοήθειας την οποία παρέχουμε σε συμπολίτες μας, οι οποίοι την έχουν ανάγκη».
Στη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, την διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Φοίβη Θεοδοσοπούλου κι εργαζόμενους στο Πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, τους συνεχάρη για το έργο που προσφέρουν.

Ταυτόχρονα, μέσω των εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, οι οποίοι φροντίζουν για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων σε περισσότερους από 70.000 ηλικιωμένους και ευάλωτους συμπολίτες μας σε 273 Δήμους ανά την Ελλάδα εν μέσω κορονοϊού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »