Πτήσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην Ουκρανία
Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του, καταγγέλλει ο ρωσικός τύπος συνεχίζει να χρησιμοποιεί ενεργά τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, για αποστολές SIGINT κατά της Ρωσίας και των δημοκρατιών του Ντονένσκ.

 

Οι πτήσεις αναγνώρισης του ΝΑΤΟ καταγράφονται σχεδόν καθημερινά. Στις 11 Μαρτίου 2021, αμερικανικό Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εντοπίστηκε κοντά στις ρωσόφωνες θέσεις.

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έκανε μια μακρά πτήση κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης στο Ντονένσκ καθώς και κοντά στα σύνορα της Κριμαίας.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι το στρατηγικό αμερικανικό drone μπορεί να παρέχει τέλεια εικόνα του εδάφους με ανάλυση 1 μέτρου σε βάθος 200 km, ανιχνεύοντας κινούμενους στόχους σε ακτίνα 100 km, επομένως, δεν χρειάζεται να πετάξει πολύ κοντά στα σύνορα ή στην πρώτη γραμμή.

Ταυτόχρονα, η παρουσία αμερικανικών drone στο Ντονένσκ μπορεί να υποδηλώνει την διερεύνηση των αδύνατων σημείων των ρωσόφωνων.

Την ίδια ημέρα, βρετανικό RC-135W της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας (ZZ666), απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Waddington και εμφανίστηκε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Το αεροσκάφος υλοποίησε επανειλημμένα αποστολές αναγνώρισης, τόσο στην Ουκρανία όσο και στα σύνορα της περιοχής του ρωσικού Καλίνινγκραντ.

Πολλοί Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν ότι όλα αυτά αποτελούν προοίμιο πιθανών πολεμικών εξελίξεων σε Κριμαία και Ντονένσκ, οι οποίες κινδυνεύουν να εμπλέξουν τεράστιες δυνάμεις και συμφέροντα σε μια μεγάλη περιοχή, παρουσία βέβαια και της Τουρκίας που παίζει παντού πλέον για να ρεφάρει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »