Μυστήριο ακόμα επικρατεί σχετικά με την ταυτότητα, την ιδιότητα και τις ακριβείς δραστηριότητες του Βέλγου «επιχειρηματία», ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος «επαγγελματικά» έξω από το σπίτι του στη Βούλα με δύο σφαίρες στο κεφάλι, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως δούλευε σε πολυεθνική εταιρεία αναμεμειγμένη σε μείζον εγχώριο πολιτικό σκάνδαλο.

Τα σενάρια που επεξεργάζονται οι αρχές είναι πολλά με τους αστυνομικούς να ερευνούν διεθνή κυκλώματα ναρκωτικών μεταφοράς κοκαΐνης από την Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και να περιμένουν την άρση του απορρήτου των 6 τηλεφώνων του για να μπορέσουν να πουν περισσότερα, ενώ και οι δύο ταυτότητες έχουν σταλεί στην Ιντερπόλ.

Όμως εκτός από το σενάριο του εμπόρου ναρκωτικών τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν «ψίθυροι» οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Βέλγος ήταν στέλεχος ή συνεργάτης πολυεθνικής εταιρείας, η οποία είναι αναμεμιγμένη σε μείζον εγχώριο πολιτικό σκάνδαλο με διεθνείς προεκτάσεις.

Άλλωστε η σύζυγος του δολοφονηθέντα δήλωσε πως εργάζεται ως «σύμβουλος σε εταιρεία» χωρίς όμως να κατονομάζει ποια εταιρεία ήταν αυτή.

Αν αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο τελικά ισχύει, τότε η υπόθεση μπορεί να εξελιχθεί όπως η «αυτοκτονία» του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη το 2005, η οποία έμελλε να ξετυλίξει το περίφημο κουβάρι των υποκλοπών, που συντάραξε συθέμελα την ελληνική κοινωνία.

Άλλωστε ο τρόπος δολοφονίας του Βέλγου, όπως και του Τσαλικίδη παραπέμπει σε υπερβολικά «επαγγελματική» δουλειά που θα μπορούσαν να κάνουν μόνο άτομα με κατάλληλη εκπαίδευση και σημαντικούς πόρους, λένε με νόημα άτομα με γνώση του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »