Οι Αρμένιοι θέλουν να καταστρέψουν πάση θυσία τα τουρκικά F-16
Μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν καταρρίφθηκε στο Artsakh, ανεβάζοντας τον αριθμό των απωλειών για τους Αζέρους και τους Τούρκους συμμάχους τους.
“Περίπου στην 8:25 π.μ.,ένα μαχητικό αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν καταρρίφθηκε στα νότια του Artsakh (Nagorno-Karabakh)”, ανέφερε ο Artsrun Hovhannisyan, εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Αρμενίας, αναφέροντας το γεγονός στη σελίδα του σε κοινωνικό δίκτυο (Facebook) το Σάββατο το πρωί
Ο ίδιος νωρίτερα είχε γράψει ότι πραγματοποιήθηκαν σφοδρότατες μάχες κατά την διάρκεια της νύκτας.

“Ο αντίπαλος μετέφερε νέες δυνάμεις στη μάχη και οι δικοί μας δείχνουν ηρωική αντίσταση”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτό δείχνει σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές ότι ο πόλεμος κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα και σίγουρα οδεύει σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση στην οποία έχουν ήδη εμπλακεί Ρώσοι και Τούρκοι με διάφορους τρόπους.

Το αρμενικό γενικό επιτελείο σύμφωνα με ρωσικές πληροφορίες έχει βάλει στο στόχαστρο τα τουρκικά μαχητικά F-16, τα οποία έχουν προκαλέσει ζημιά στην αρμενική ΠΑ.

Πριν από μερικές ώρες, το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν και μια αζέρικη ιστοσελίδα δημοσίευσαν πληροφορίες και βίντεο από αρμενικές επιθέσεις στην αεροπορική βάση του Sabirkend στην οποία σταθμεύουν τα τουρκικά μαχητικά.

Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις της πολεμικής αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν, η οποία βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το χωριό Sabirkend, η οποία χτυπήθηκε ανελέητα από αρμενικούς βαλλιστικούς πυραύλους που στόχευσαν στην καταστροφή των τουρκικών F-16.

Σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, τουλάχιστον 10 αρμενικοί τακτικοί πύραυλοι “Tochka-U” εκτοξεύτηκαν στην επικράτεια του χωριού Sabirkend προς την αεροπορική βάση.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το ίδιο το χωριό Sabirkend, δεν ενδιαφέρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Αρμενίας και του Αρτσάκ αλλά την αεροπορική βάση των Αζέρων, η καταστροφή της οποίας μπορεί να γίνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το Μπακού.

“Ο εχθρός βομβαρδίζει τον οικισμό Sabirkend της περιοχής Shamkir από το έδαφος της Αρμενίας και το χωριό Guzanli της περιοχής του Άγνταμ από τα κατεχόμενα εδάφη με βαλλιστικούς πυραύλους”, γράφει η αζέρικη ιστοσελίδα Haqqin.

Προς το παρόν, η Αρμενία αρνείται κατηγορηματικά τη χρήση τακτικών πυραυλικών συστημάτων, ωστόσο, οι καταρρίψεις των δύο αρμενικών αεροσκαφών Su-25 πριν δύο ημέρες, άλλαξαν άρδην τα σχέδια του αρμενικού γενικού επιτελείου το οποίο σίγουρα στοχεύει τα τουρκικά μαχητικά τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το ρου των γεγονότων στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, ο στρατός του Ναγκόρνο-Καραμπάχ «κατάφερε να σταματήσει τη μεγάλης κλίμακας επίθεση του εχθρού», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του υπουργείου Σουσάν Στεπανιάν, η οποία πρόσθεσε πως «σφοδρές μάχες» σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλούς τομείς του μετώπου.
Σε έναν από τους τομείς του μετώπου, «οι δυνάμεις μας αντεπιτέθηκαν», διευκρίνισε η Στεπανιάν.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, το Αζερμπαιτζάν διαθέτει μαχητικά MiG-25 και στην αεροπορική βάση του Ντάλαρ.

Το Γερεβάν έβαλε στο στόχαστρο τους Τούρκους ξεκάθαρα και στοχεύει στην εξουδετέρωση των μαχητικών της Άγκυρας, μαζί με το προσωπικό εδάφους για να μπορέσει στην συνέχεια να κυριαρχήσει στους αιθέρες του Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

Η κυριαρχία αυτή θα δώσει και την τελική νίκη στην Αρμενία, κάτι που όπως ακούγεται στηρίζει ενεργά και η Μόσχα δίνοντας έγκυρες πληροφορίες την ώρα ακριβώς που απαιτείται με την χρήση δορυφόρων και κατασκόπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »