‘Ρώσοι και ΗΑΕ χάνουν”

Eπικίνδυνες καταστάσεις διαμορφώνονται για τα εθνικά μας συμφέροντα μετά την παρέμβαση της Τουρκίας στην Λιβύη. Τις τελευταίες ημέρες, οι ισλαμιστές της Τρίπολης με την βοήθεια μισθοφόρων από την Συρία, αλλά κυρίως με την υποστήριξη της Άγκυρας, κερδίζουν έδαφος. 

Βέβαια μιλάμε για έναν πόλεμο, όπου συνέχεια αλλάζουν τα δεδομένα. Ο Χαφτάρ μπορεί να έχασε κάποιες μάχες, αλλά όλα τώρα ξεκινάνε. Με την φανερή βοήθεια των ΗΑΕ κυρίως, της Αιγύπτου και της Ρωσίας, ετοιμάζει αντεπίθεση διαρκείας. 

Πηγές μας από την Βεγγάζη αναφέρουν πως αυτό που θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες δεν θα το έχει ξαναδεί κανείς, οπότε ας περιμένουμε. 

Τουρκία-GNA ανακοινώνουν επιχειρήσεις στην Α. Λιβύη: Στοχοποιούν τα πετρέλαια

Βέβαια στην εξίσωση μπαίνουν πλέον πολλά συμφέροντα, ενώ άρθρο των ”The New York Times” προκαλεί προβληματισμό. 

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την μιντιακή ”ναυαρχίδα” των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Όλα δείχνουν πως οι Δημοκρατικοί εμμέσως στηρίζουν τους Τούρκους, καθώς το άρθρο-αφιέρωμα για την Λιβύη, αποθεώνει τον Ερντογάν. 

Πίσω όμως από τις λέξεις του κειμένου ”κρύβονται” πολλά. Για παράδειγμα ποια θα είναι η στάση του Μπάιντεν εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ; Θα συνεχίσει την πολιτική της Χίλαρυ στην Λιβύη; 

Ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ έναντι των ελληνικών συμφερόντων; Θα ”δώσουν” οι Δημοκρατικοί το ”πράσινο φως” στον Ερντογάν για δημιουργία βάσεως, ή βάσεων κάτω από την Κρήτη; 

Τότε θα ομιλούμε για στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας και καλά θα κάνει η Αθήνα να κοιτάει την επόμενη ημέρα και να αρχίζει να πιέζει με τα ελληνικά λόμπυ στις ΗΠΑ! 

Σε πολεμική ετοιμότητα οι Τούρκοι πεζοναύτες στη Σμύρνη

Τι αναφέρει η εφημερίδα: 

Η παρέμβαση της Τουρκίας στην Λιβύη ήταν καθοριστική. Τα δεδομένα άλλαξαν αυτές τις ημέρες υπέρ της Τρίπολης, καθώς λαμβάνει χώρα αντεπίθεση διαρκείας. Ο Χαφτάρ υποχωρεί και βρίσκεται στριμωγμένος. Τα γεγονότα δείχνουν πως επέμβαση της Τουρκίας στην περιοχή ήταν η σημαντικότερη για την ιστορία της χώρας από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!” 

”Ρώσοι και ΗΑΕ χάνουν έδαφους και μένει να δούμε την αντίδρασή τους’‘. 

Πρόκειται για ένα κείμενο που δεν θα το έγραφε ούτε ο Καραγιούλ. Εδώ δύο τινά συμβαίνουν: 

Είτε τα τουρκικά λόμπυ ρίχνουν χρήματα στις ΗΠΑ, είτε οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν να στηρίξουν Τουρκία στην Λιβύη! 

Όπως και να έχει χρειάζεται προσοχή από την δική μας πλευρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »