Στα 30 εκατομμύρια ευρώ τα απλήρωτα πρόστιμα
O Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής της Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Παναγιώτης Γαργαλιάνος τόνισε ότι: «Εάν υπάρξει πρόβλημα με τη μετάλλαξη, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα, να κάνουμε ξανά κλείσιμο, αν υπάρχει κίνδυνος. Έτσι θα αντιδράσει η Ευρώπη, έτσι θα αντιδράσει τολμώ να πω όλος ο κόσμος».

Αλλά ο κόσμος που έχει έναν χρόνο τώρα δει την ζωή του όχι απλά να αλλάζει αλλά να καταστρέφεται ουσιαστικά έχει ξεκινήσει μια σιωπηρή διαμαρτυρία καθώς απλά δεν πληρώνει τα πρόστιμα έχουν επιβληθεί για τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό.

Όπως επισήμανε το μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, αυτό που χρειάζεται είναι «να επαυξήσουμε τη σωστή τήρηση των μέτρων». «Όταν έχει δημιουργήσει τείχος, δεν υπάρχει περιθώριο μεταλλάξεων. Στην ελληνική επικράτεια αν βρεις (το νέο στέλεχος του ιού) γρήγορα το απομονώνεις και δεν το αφήνεις να εξελιχθεί, γι’ αυτό και έγινε χθες Σάββατο η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για να ληφθούν μέτρα για την ισχυροποίηση, ανίχνευση και απομόνωση της μετάλλαξης».

Την ίδια στιγμή το 57% των προστίμων που έχουν επιβληθεί για τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, έχουν μείνει απλήρωτα.

Όπως ανέφερε χθες το βράδυ το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που κόβονται τα πρόστιμα είναι οι εξής…

Χωρισμένοι γονείς που δεν έχουν μαζί τους διαζύγιο ή λύση του σύμφωνου συμβίωσης.
Γονείς μαθητών που δεν έχουν έγγραφο από τον διευθυντή.
Πολίτες που πηγαίνουν ή επιστρέφουν από τον γιατρό και δεν έχουν κάποιο χαρτί που να το επιβεβαιώνει.
Θυμίζουμε πως σε όσους βεβαιωθεί πρόστιμο 300 ευρώ, έχουν την δυνατότητα να κάνουν ένσταση μέσα σε 5 ημέρες. Κάτι που πράττει το 15%, με το ποσοστό αυτό να ανεβαίνει τις τελευταίες μέρες.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως από την αρχή της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων έχουν επιβληθεί πρόστιμα 52 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, το 57% που αντιστοιχεί σε 30 εκατομμύρια, έχει μείνει απλήρωτο.

“Το τρίτο κύμα”

«Είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει τρίτο κύμα» δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ερωτηθείς για τις μεταλλάξεις τόνισε ότι πράγματι υπάρχει ανησυχία, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορούμε να μην εκμεταλλευτούμε την καλή χρονική περίοδο, οπού έχουμε ύφεση των κρουσμάτων.

Τόνισε παράλληλα ότι αν οι οδηγίες είναι αυστηρές υπάρχει ο κίνδυνος να μην εφαρμόσει κανείς τίποτα.

Σχετικά με την χρήση μάσκας, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι η χειρουργική προστατεύει περισσότερο, όμως για την καθημερινή χρήση η πάνινη είναι επαρκής.

Η κοινωνία όμως θα αντέξει;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »