Aυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης

Σκληρά μέτρα από την Κυβέρνηση, τα οποία θα λέγαμε ότι παραβιάζουν και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. 

Ναι μεν χρειάζεται προσοχή, αλλά με μέτρο, καθώς εισερχόμαστε σε άλλες ατραπούς.  


 
Τα μετρά που θα ληφθούν 

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για το Πάσχα: Μπλόκα & έλεγχοι σε δρόμους & εκκλησίες! – Πιθανόν από τις 4 Μαΐου η επαναφορά στην κανονικότητα

Στην εφαρμογή ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού προχωράει από σήμερα η Αστυνομία εν όψει του Πάσχα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού, καθώς οι μέρες αυτές και η επόμενη εβδομάδα χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες για την αποτροπή της εξέλιξης της επιδημίας. 

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός, η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επεμβαίνει την ημέρα του Πάσχα ακόμα και σε ιδιωτικούς χώρους όπου ενδεχομένως συγκεντρώνεται κόσμος για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, παραβιάζοντας την τήρηση των αποστάσεων.

«Αν υπάρξουν καταγγελίες δεν μπορούμε να μην επέμβουμε, κυρίως με συστάσεις, αλλά εύχομαι να μην χρειαστεί» δήλωσε ο αρμόδιος αξιωματικός και συμπλήρωσε: «Το νομικό πλαίσιο για την διάλυση τέτοιων συναθροίσεων υπάρχει, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα τηρήσουν όσα υπογραμμίζουν κάθε μέρα οι ειδικοί, ώστε να περάσουμε ανώδυνα και αυτή τη δυσκολία». 

Την ίδια ώρα, όλα τα υπηρεσιακά οχήματα και οι μοτοσικλέτες, τα drones, τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, συμμετέχουν στο σχέδιο ώστε κανείς να μην μπορέσει να φύγει από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προς την επαρχία.

 
Μπλόκα και περιπολίες  

Η Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή το τεράστιο αυτό σχέδιο, στο κέντρο του οποίου βρίσκονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Το σχέδιο περιλαμβάνει εξονυχιστικούς ελέγχους σε Εθνικές Οδούς, παραδρόμους και σταθμούς ΚΤΕΛ καθώς και περιπολίες ένστολων και αστυνομικών με πολιτικά έξω από εκκλησίες και επιστράτευση drones.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί πολλά μπλόκα στους δρόμους και γίνονται αυστηροί έλεγχοι με πρόστιμα (300 ευρώ!) για όσους πιάνονται να μην πειθαρχούν. Εκτός από τα μπλόκα σε όλα τα διόδια της χώρας, έλεγχοι και περιπολίες υπάρχουν σε όλους τους επαρχιακούς δρόμους που συνδέουν πόλεις και χωριά.  

Αποκαλυπτική έρευνα: Στις 29 Απριλίου αναμένεται η επιπέδωση της καμπύλης – Πότε ανοίγουν καφέ, ξενοδοχεία & αθλητικοί χώροι

Παράλληλα, αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σαρώνουν τα social media και σελίδες, προσπαθώντας να εντοπίσουν τυχόν προσπάθειες να συγκεντρωθούν πιστοί σε ιερούς ναούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Aρχές παρακολουθούν ήδη ομάδες στο Faceboοk που καλούν τους πολίτες είτε να πάνε στις εκκλησίες, είτε να συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία.

Tα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, έχουν ανιχνεύσει πληθώρα μηνυμάτων  από την πλευρά των πολιτών, σε ομάδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »