O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο thecaller.gr εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχος για τις εξελίξεις και προέβλεψε ότι η χώρα θα μπει σε βαθιά ύφεση, θα υπάρξει και αύξηση της ανεργίας και το χρέος εκτινάχθηκε ήδη στο 200%!

Υπενθυμίζουμε ότι η χώρα εισήλθε στα Μνημόνια με 124% χρέος και έχουν διαγραφεί εκατοντάδες δισ. ευρώ με το PSI που την κατέστρεψε οριστικά.

«Δεν ωραιοποιώ τις καταστάσεις. Οι ώρες είναι δύσκολες η χώρα θα είναι σε βαθιά ύφεση» τόνισε.

Ειδικότερα για την ύφεση εκτίμησε ότι θα πάμε σε διψήφιο αριθμό για το 2020 λέγοντας πως θα είμαστε κοντά στο 10% ίσως και λίγο παραπάνω (αν κλείσουμε π.χ. στο 12% δηλαδή, είναι καλά;).

Και είπε ότι «το 2021 εκτιμώντας η ανάκαμψη θα κινηθεί στο 5%». Και ποιος είπε ότι αρκεί ή είναι ικανοποιητικό το 5%; Δηλαδή θα έχουμε ύφεση διετίας 8% μετά την καταστροφική δεκαετία των Μνημονίων;

Πότε θα ανακάμψει αυτή η γενιά που ακούει «Η υγεία είναι πάνω από την οικονομία και την ελευθερία», ενώ χωρίς οικονομία και ελευθερία το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει όχι υγεία, δεν υπάρχει τίποτα, εκτός από ένα κράτος επιδομάτων.

Και μάλιστα υποστήριξε ότι «το χρέος είναι βιώσιμο παρότι έχει εκτιναχθεί στο 200%»!

Τότε γιατί μπήκαμε στα Μνημόνια με χρέος 124%;

Αυτό, όσοι είχαν μάτια και αίσθηση της πραγματικότητας, όπως τo pronews.gr το ήξεραν και το τόνιζαν από την περασμένη άνοιξη από το πρώτο lockdown.

Οι κυβερνητικοί έλεγαν «άλλα ντ’άλλων» ότι δήθεν «έρχονται αμύθητα κεφάλαια από την ΕΕ κάπου 35 δισ. ευρώ» ότι «πρέπει να τα διαχειριστούμε σωστά και να μην τα φάμε όπως στην δεκαετία του 1980» ότι «ο τουρισμός θα κινηθεί στο 60% του 2019» (τελικά κινήθηκε στο 20% του 2019!) και έκλειναν το κόσμο μέσα στα σπίτια του και το ίδιο κάνουν και τώρα «σα να μη υπάρχει αύριο» και υποδύονταν ότι «όλα θα γίνουν όπως πρώτα και ακόμα καλύτερα».

 

Τώρα το θέμα είναι «τι θα κάνουν» για να το αποτρέψουν αυτό που έρχεται. Δεν ξέρουν ή είναι η ιδέα μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »