Οργη και θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα
Την ώρα που μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πλήθος κόσμου έψελνε τον Ακάθιστο Ύμνο, έξω από την εκκλησία βρίσκονταν δεκάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μάλιστα, λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας, με τελικό προορισμό το προξενείο της Τουρκίας.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές, κρατούσαν πλακάτ, που καλούσε τους Έλληνες να «μποϊκοτάρουν» την Τουρκία και τα τουρκικά προϊόντα.
Η Αστυνομία έχει ήδη παρατάξει «κλούβες» προκειμένου οι συμμετέχοντες να μην μπορούν να προσεγγίσουν στο σημείο. Οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν για μία ακόμη φορά το «Τη Υπερμάχω» (όπως είχαν κάνει νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφία) και έκαψαν μία ακόμη τουρκική σημαία, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την προκλητική κίνηση του Ταγίπ Ερντογάν.



Διαμαρτυρίες και στην Αθήνα

Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας

Διαμαρτυρία ενάντια στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πραγματοποιείται και στην Αθήνα, με πλήθος κόσμου να βρίσκεται συγκεντρωμένος μπροστά από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στην Παλιά Βουλή.

Στο βήμα της εκδήλωσης-κινητοποίησης βρέθηκαν διάφοροι ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό του μνημείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »