Την άδεια αποκατάστασης του XΑΔΑ Αιγείρας, εξέδωσε το Τμήμα Περιβαλλοντικού και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου (ΑΔΑ:ΩΓΕ5ΟΡ1Φ-ΕΧΓ), γράφοντας έτσι τον επίλογο του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων έκτασης περίπου 8,8 στρεμμάτων, που λειτούργησε επί 15 συναπτά έτη.
Την επίσημη ανακοίνωση για την οριστική κατάργηση του ΧΑΔΑ Αιγείρας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησής του το απόγευμα της Τρίτης με προέδρους των κοινοτήτων της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στη σειρά έργων που θα οδηγήσουν στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Αιγείρας και τα οποία περιγράφονται ρητά στην προαναφερθείσα άδεια ως εξής:
-Ενημέρωση των δημοτών για την οριστική παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ και απαγόρευση ρίψης αποβλήτων στο ΧΑΔΑ με επιβολή κυρώσεων.
-Συλλογή διασκορπισμένων στον ευρύτερο χώρο απορριμμάτων και εναπόθεσή τους στο υπό διευθέτηση απορριμματικό ανάγλυφο.
-Κατασκευή στρώσης εξομάλυνσης με κλίση της άνω τελικής επιφάνειας του ΧΑΔΑ τουλάχιστον 5%, με σκοπό την ταχεία απορροή των ομβρίων υδάτων.
-Επιφανειακή κάλυψη με συμπυκνωμένα γαιώδη υλικά κατάλληλα για την αναγέννηση της βλάστησης, πάχους τουλάχιστον 1 μ.
-Λήψη αντιδιαβρωτικών μέτρων και κατασκευή έργων παρεμπόδισης πλευρικής εισροής ομβρίων στο Χ.Α.Δ.Α., όπου αυτό απαιτείται (π.χ. σε απότομες πλαγιές).
-Κατασκευή παραθύρων παθητικής εκτόνωσης βιοαερίου.
-Οριοθέτηση/περίφραξη του Χ.Α.Δ.Α.
-Λήψη αντιπυρικών μέτρων.
-Περιοδική επιθεώρηση του χώρου και λήψη τυχόν απαιτούμενων συμπληρωματικών έργων-δράσεων.

Η είδηση έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους θεσμικούς εκπροσώπους των κοινοτήτων Αιγείρας και Ακράτας. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι πρόεδροι έθεσαν στον δήμαρχο και ζητήματα καθημερινότητας και των μεγάλων έργων που αφορούν στην περιοχή, με κυρίαρχα τα εσωτερικά δίκτυα που θα συνδεθούν με τον ήδη κατασκευασμένο κεντρικό αγωγό του αποχετευτικού συστήματος της παραλιακής ζώνης, την αποκομιδή απορριμμάτων αλλά και τη σειρά έργων που εντάχθηκαν σε χρηματοδοτήσεις, σε συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δήμου.
Ανάλογη συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί σύντομα και στην Δημοτική Ενότητα Διακοπτού, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του δημάρχου Αιγιαλείας με τις κατά τόπους κοινωνίες του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »