Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού – ίσως και αλαζονείας – προέβη σε μικρό χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές ο γνωστός «ευεργέτης» Τζόρτζ Σόρος, διορίζοντας ως «διαχειριστή» των ιδρυμάτων του – έναν από τους ιδιοκτήτες εταιρειών που ενεπλάκησαν στην νοθεία – σύμφωνα με τον Ντ. Τράμπ – των αμερικάνικων εκλογών.
Κάποιοι ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως «ανταμοιβή» ενώ άλλοι την θεωρούν ως προειδοποίηση στην νέα πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ ως προς το ποιο είναι το πραγματικό αφεντικό.

Συγκεκριμένα ο δισεκατομμυριούχος αριστερός και φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος – επίκεντρο αρκετών θεωριών σχετικά με την προσπάθεια μετατροπής των δυτικών κοινωνιών – διόρισε ως “διευθυντή” του στο Ίδρυμα της Ανοιχτής Κοινωνίας (Οpen Societies Foundation) τον Μαρκ Μάλοχ-Μπράουν, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος ενός ομίλου εταιρειών στον οποίοα ανήκει και η εταιρεία «λoγισμικού ψηφορορίας» Smartmatic, η οποία κατονομάζεται σε μηνύσεις στις ΗΠΑ ως μια από αυτές που αλλοίωσαν το αποτέλεσμα υπέρ του Τζό Μπάιντεν, κλέβοντας ψήφους από τον Ντόναλντ Τράμπ.

H Smartmatic όπως αναφέρεται δεν κατέχει την dominion που βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών, αλλά το γεγονός ότι αναφέρεται ήδη στις ειδήσεις ως μια από τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί στην αλλοίωση του αποτελέσματος, σε συνδυασμό με το ότι ο Τζόρτζ Σόρος συνδέεται στενά με το Δημοκρατικό κόμμα κάνει βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει νέες θεωρίες σχετικά με το συνέβη στις αμερικάνικες εκλογές.

Όπως έχει σημειώσει το Associated Press, smartmatic δεν κατέχει Ηγεμονία, και προφανώς παρέχονται μόνο λογισμικό στο Λος Άντζελες County στις εκλογές του 2020. Ωστόσο, το γεγονός ότι η εταιρεία βρίσκεται στις ειδήσεις, και ότι ο Σόρος συνδέεται στενά με το Δημοκρατικό Κόμμα, είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει νέες θεωρίες συνωμοσίας.

Ο Τζόρτζ Σόρος είναι ένας από τους πιο ισχυρούς χρηματοδότες της αμερικανικής αριστεράς και είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη πολλών αριστερών οργανώσεων που θα αποτελέσουν πηγή για τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για την κυβέρνηση Μπάιντεν . Πρόσφατα, ο Μπαιντεν ονόμασε τον Neera Tanden, επικεφαλής του χρηματοδοτούμενου από τον Soros Center for American Progress, ως υποψήφιο για να ηγηθεί του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.
Η SGO – μητρική εταιρεία της Smartmatic – ανακοίνωσε ότι ο Μάλοχ-Μπράουν θα παραιτηθεί από πρόεδρος για να αναλάβει το νέο ρόλο του με το ίδρυμα του Τζόρτζ , και σημείωσε για το έργο του με την Smartmatic, χαρακτηριζόντάς την ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας εκλογών στον κόσμο, της οποίας τα συστήματα έχουν επεξεργαστεί με ασφάλεια πάνω από πέντε δισεκατομμύρια ψήφους σε πέντε ηπείρους με μηδενικές παραβιάσεις ασφάλειας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »