Ο κορονοϊός δεν έπληξε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

ΟΥπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μίλησε στο Live News για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον βιολογικό πόλεμο που στήνει η Τουρκία με στόχο τα ελληνικά νησιά. Όπως τόνισε, η Τουρκία συνηθίζει να ξεσπά στην Ελλάδα σε περιόδους κρίσης, ωστόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

Ο ΥΕΘΑ στη συνέντευξη του διαβεβαίωσε πως η κατάσταση με την πανδημία στις Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκεται σε πλήρη έλεγχο, καθώς «ξέσπασαν λίγο πάνω από 30 κρούσματα, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν 21». Ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού δεν εφησυχάζει τα επιτελεία των ΕΔ, τα οποία εργάζονται καθημερινά για την ασφάλεια στελεχών και στρατιωτών, αλλά αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που έγινε.

Οι ΕΔ «θωρακίστηκαν» από τον κορονοϊό γιατί έδρασαν άμεσα, «μόλις στις 11 Μαρτίου ανακοινώσαμε την πρώτη δέσμη μέτρων, ακολούθησαν πολλές και είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα» τόνισε ο Υπουργός.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως παρά τα όσα γίνονται, καμία υπηρεσία του ελληνικού στρατού δεν σταμάτησε να λειτουργεί.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθύνθηκε και στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών οι οποίοι είναι σε αυστηρό εγκλεισμό, «λίγο κουράγιο ακόμη και όλα θα τελειώσουν, είναι για την υγεία τους καθώς στις σχολές δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα»!

Ο ΥΕΘΑ μίλησε για την πιθανότητα ένος «βιολογικού» πολέμου της Τουρκίας κατά της Ελλάδος, καθώς κυκλοφορούν οι φήμες πως ο Ερντογάν είναι έτοιμος να στείλει «μολυσμένους» με κορονοϊό μετανάστες στην χώρα μας:

«Όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, είμαστε έτοιμοι για τα πάντα και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Είναι αλήθεια πως πλέον η Τουρκία αποτελεί και μια υγειονομική απειλή» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Αλλά δεν είμαστε μόνοι μας, έχουν ενημερωθεί και οι Υπουργοί Αμυνας της συμμαχίας μέσα από τις τηλεδιασκέψεις που κάνουμε».

Οσον αφορά τη συνολική στάση της Τουρκίας ο ΥΕΘΑ ξεκαθάρισε πως «δεν τρέφουμε αυταπάτες, η Τουρκία σε περιόδους κρίσης ξεσπά στην Ελλάδα αλλά είμαστε, όπως πάντα, έτοιμοι. Διατηρούμε τις ΕΔ σε τέτοια κατάσταση ώστε η αποτρεπτική ισχύ τους να βρίσκεται στο ακέραιο. Ό,τι και να κάνουν θα είμαστε εκεί για να αναχαιτίζουμε και να προασπίζουμε τα συμφέροντα μας»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »