Σε πλήρη σύμπνοια η Εκκλησία με τις κυβέρνηση για «αποστειρωμένο» Πάσχα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει μετά το περσινό Πάσχα, το οποίο ήταν χωρίς κόσμο στις εκκλησίες, φέτος η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ίδια την Εκκλησία προτείνει «μικρές διορθώσεις», οι οποίες είναι του τύπου… περιφορά του Επιταφίου εντός του ιερού ναού, Αποκαθήλωση άλλες ώρες από ό,τι είθισται και λειτουργία για την Ανάσταση το… επόμενο πρωί. Αλλαγές που «χωράνε» στο ωράριο της απαγόρευσης μετακινήσεων.

Προτείνουν, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», ένα Πάσχα που απέχει πολύ από ό,τι θεωρούν Πάσχα όχι μόνο οι απανταχού χριστιανοί αλλά και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος της Ν.Δ.!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »