Τελικά, το αίτημα των λοιμωξιολόγων πέρασε και η κυβέρνηση επιβάλλει από αύριο υποχρεωτική χρήση μάσκας -για αρχή- σε όλα τα σούπερ μάρκετ για πελάτες και για εργαζόμενους, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι κλειστοί χώροι.

Οι λοιμωξιολόγοι πιέζουν να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας όχι μόνο σε όλους τους κλειστούς αλλά και σε πολλούς ανοιχτούς χώρους!

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Με τη κίνηση αυτή η κυβέρνηση ισοπεδώνει την κοινωνία χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία σε ποιο βαθμό η μάσκα εμποδίζει την διασπορά του ιού, ενώ τα κρούσματα στην χώρα βρίσκονται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, με λίγες δεκάδες την ημέρα.

Επιπλέον δυσχεραίνεται σημαντικά τόσο η ζωή των πολιτών όσο και η οικονομική δραστηριότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως υποχρεωτικές μάσκες για τους καταναλωτές δεν είχαν επιβληθεί ούτε κατά τη διάρκεια του lockdown!

Άλλωστε δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που ο κ.Τσιόδρας κατηγορούσε τις μάσκες πως δεν προστατεύουν!

Η υποχρεωτική μάσκα, αναμένεται να επιβληθεί σταδιακά στους περισσότερους κλειστούς χώρους, δίνοντας έτσι τη χαριστική βολή σε εστίαση και εμπόριο.

Μάλιστα υπάρχουν και καταγγελίες από ανθρώπους που έχουν γνώση της αγοράς πως αυτό γίνεται για να ενισχυθούν τα delivery των μεγάλων σούπερ μάρκετ στο οποίο είχαν επενδύσει εκατομμύρια ευρώ. Διότι delivery ως γνωστών σημαίνει λιγότερο προσωπικό αλλά και «ελάχιστη παραγγελία» από τους καταναλωτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »