Απρόσκοπτα προχωράει το μεγάλο έργο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου σε παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Αιγιαλείας, μετά την πανηγυρική δικαίωση των επιλογών Καλογερόπουλου και της ΔΕΫΑ, σε προσφυγή που είχε καταθέσει εργολάβος.
Η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών στην οποία είχε προσφύγει εργολαβική εταιρία ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού για το αποχετευτικό δίκτυο παραλιακών οικισμών, απέρριψε «τύποις και ουσία» την προσφυγή και αποφάνθηκε ότι όλοι οι όροι που είχαν τεθεί στη σχετική προκήρυξη από τη ΔΕΫΑ ήσαν καθ’ όλα νόμιμοι. Μάλιστα καταλογίζει στη εταιρία που έκανε την προσφυγή, την κατάπτωση των παραβόλων ύψους 15.000 ευρώ.
Η ΔΕΫΑ θέλοντας να διασφαλίσει την έγκαιρη και ορθή ολοκλήρωση του έργου είχε θέσει όρους που αφορούσαν την εμπειρία και την επάρκεια του Αναδόχου. Κατά των όρων της προκήρυξης είχε προσφύγει εργολαβική εταιρία, η προσφυγή της οποίας απορρίφθηκε με την πρόσφατη (1 Ιουνίου 2020) απόφαση της αρμόδιας Αρχής.
Είναι η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες απόφαση Δημόσια Αρχής, που αποφαίνεται υπέρ της νομιμότητας αποφάσεων της ΔΕΫΑ (προ ημερών και το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε κρίνει απολύτως νόμιμες τις διαδικασίες για το έργο της άρδευσης) αποδεικνύοντας τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο λειτουργούν η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΫΑ με σκοπό το νοικοκύρεμα του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης και την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.
Και όπως τονίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΫΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος «Είναι η δεύτερη κατά σειρά αποστομωτική απάντηση σε δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας, οι οποίες ματαίως ευελπιστούν ότι θα ακυρώσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΫΑ, μέσω νομικών προσφυγών. Είναι νωπή ακόμα η δήλωση του κ. Γούτου ότι όφειλα να βγάλω προκήρυξη προνοώντας να μην γίνουν ενστάσεις. Άραγε τι εννοούσε; Να κάνω ως Δήμαρχος τα χατίρια των εργολάβων; Γιατί τόσο εγώ ως Δήμαρχος, όσο και οι συνεργάτες μου στο Δήμο και τη ΔΕΫΑ, προνοούμε ώστε οι προκηρύξεις να είναι νόμιμες και να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των συνδημοτών μας, και όχι τα συμφέροντα των εργολάβων».
Να θυμίσουμε ότι πέντε μεγάλες εταιρίες κατέθεσαν προσφορές για να αναλάβουν την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των παραλιακών οικισμών Αιγιαλείας, προϋπολογισμού 33.740.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »