Παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε να ενισχυθούν με το απαραίτητο προσωπικό οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ. Αιγίου-Ακράτας-Καλαβρύτων-Κλειτορίας με έδρα το Αίγιο, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος απέστειλε στον Υπουργό σχετική επιστολή όπου αναφέρονται οι σοβαρές ελλείψεις σε υπαλλήλους, που μετά και από τις πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις δημιουργούν καθημερινά μεγάλα προβλήματα στους δημότες από Αιγιάλεια και Καλάβρυτα.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων και αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που έχουν αποσταλεί από τη δημοτική αρχή προς το Υπουργείο Οικονομικών και όπου υπογραμμίζεται πως, ενώ σύμφωνα με την τελευταία κατανομή οργανικών θέσεων τη ΑΑΔΕ αντιστοιχούν 30 οργανικές θέσεις προσωπικού, σήμερα εργάζονται τυπικά 20 άτομα, όμως με απασχόληση σε Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων και άδειες προσωπικού, τελικά απομένουν μόλις 12 άτομα για να εξυπηρετήσουν έναν μεγάλο όγκο αιτημάτων και υποθέσεων.

Αναλυτικά, η επιστολή που απεστάλη στον κ. Σταϊκούρα αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

σε συνέχεια των υπ’ αριθ. πρωτ. 31943/20-12-2019 και 19436/5-8-2020 εγγράφων μας με τις συνημμένες αντίστοιχα υπ’ αριθ. 577/2019 και 142/2020 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αιγιαλείας, επανερχόμεθα και σας επισημαίνουμε ότι, η Δ.Ο.Υ Αιγίου (Αιγίου-Ακράτας-Καλαβρύτων-Κλειτορίας) αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της από την έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους δημότες των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα, στη Δ.Ο.Υ. Αιγίου, σύμφωνα με την τελευταία κατανομή οργανικών θέσεων της Α.Α.Δ.Ε., αντιστοιχούν τριάντα (30) οργανικές θέσεις προσωπικού. Δηλαδή, δώδεκα (12) θέσεις Π.Ε. εφοριακών, τέσσερις (4) θέσεις Τ.Ε. εφοριακών, έντεκα (11) θέσεις Δ.Ε. εφοριακών, μια (1) θέση Τ.Ε. πληροφορικής, μία (1) θέση προσωπικού καθαριότητας και μία (1) θέση επιμελητών.

Αντ’ αυτού, σήμερα, μετά και τις τελευταίες συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων της άνω Δ.Ο.Υ., υπηρετούν σε αυτήν μόνο είκοσι (20) υπάλληλοι, με τεράστιο φόρτο εργασίας, τον οποίο και αδυνατούν να διεκπεραιώσουν, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα τόσο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής μας, όσο και στην καθημερινή συναλλαγή των φορολογούμενων. Από τους άνω υφιστάμενους υπαλλήλους, μόνο πέντε (5) ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε. εφοριακών, τέσσερις (4) στην κατηγορία Τ.Ε. εφοριακών, οκτώ (8) στην κατηγορία Δ.Ε. εφοριακών, δύο (2) στο προσωπικό καθαριότητας και μία (1) επιμελήτρια. Ο δε μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού είναι κοντά στα εξήντα (60) έτη.

Η Δ.Ο.Υ. Αιγίου, με το άνω μειωμένο προσωπικό, καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά τους φορολογούμενους τόσο του Δήμου Αιγιαλείας, ενός από τους μεγαλύτερους σε χωρική έκταση δήμους της Ελλάδας όσο και του Δήμου Καλαβρύτων αφού μεταξύ άλλων έχει και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των δύο (2) απομακρυσμένων Γραφείων εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΓΕΦ) Κλειτορίας και Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με τα ως άνω η Δ.Ο.Υ. Αιγίου έχει αποδυναμωθεί τελείως από προσωπικό και νομοτελειακά οδηγείται σε κλείσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, αλλά και για τις καθημερινές συναλλαγές των φορολογούμενων των άνω δύο Δήμων.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για την άμεση στελέχωση της Δ.Ο.Υ. Αιγίου με το απαιτούμενο προσωπικό, καθώς επίσης και τον άμεσο εξοπλισμό της με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της.

Ο Δήμαρχος
Δημήτρης Καλογερόπουλος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »