Είναι γνωστό πως το Ισραήλ αποτελεί παράδειγμα για πολλές χώρες, ανάμεσα τους και η Ελλάδα, καθώς και οι δύο χώρες ελπίζουν στην επιστροφή στην «κανονικότητα» μέσω των εμβολιασμών.

Ήδη στο pronews.gr έχουμε τονίσει πως η «κανονικότητα» (αν πάρουμε για παράδειγμα το Ισραήλ) δεν θα είναι αυτή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, καθώς οι περισσότερες δραστηριότητες είναι μόνο για εμβολιασμένους και αυτές μάλιστα γίνονται με αποστάσεις και αυστηρά μέτρα.

Παράλληλα μεγάλο ρόλο παίζει το «πράσινο διαβατήριο» (πιστοποιητικό εμβολιασμού) για το οποίο βέβαια είχαν συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε αρκετά ρεπορτάζ από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τα οποία δείχνουν εικόνες από το Ισραήλ με εμβολιασμένους πολίτες να διασκεδάζουν στα μπαρ.

Ένα σχετικό βίντεο σχολίασε και ο Έλληνας προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννη Σφαιρόπουλου. σύμφωνα με τον οποίο για να μπεις σε εστιατόριο πρέπει αν δείξεις το «πράσινο διαβατήριο».

Η πρόταση του… άρεσε στον Έλληνα καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη ο οποίος ευχήθηκε χαρακτηριστικά «και στα δικά μας».

Συγκεκριμένα, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ καλεσμένοι ήταν ο καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης και ο Έλληνας προπονητής που ζει στο Ισραήλ.

Ο κ. Σφαιρόπουλος εξήγησε πως έχει εμβολιαστεί ο ίδιος και η οικογένειά του με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ στο Ισραήλ τα μαγαζιά έχουν ανοίξει, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, υπάρχει ξανά μποτιλιάρισμα, επειδή γίνονται μαζικοί εμβολιασμοί με το εμβόλιο, που.

Στην συνέχεια, ο προπονητής της Μακάμπι εξιστόρησε την δική του εμπειρία, μπαίνοντας σε εστιατόριο με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μάλιστα εξήγησε πως «οι Ισραηλινοί έχουν συνδεθεί σε ένα σύστημα του υπουργείου Υγείας διαδικτυακά και παίρνουν το πιστοποιητικό ψηφιακά στο τηλέφωνό τους».

Ακούγοντας αυτά ο κ. Δερμιτζάκης είπε «και στα δικά μας», προτρέποντας σε αυτή την κατεύθυνση τους Έλληνες να εμβολιαστούν, έτσι ώστε μετά να διασκεδάζουμε, να τρώμε και να πίνουμε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Προς το παρόν το πιστοποιητικό του εμβολιασμού το οποίο προωθεί η Κομισιόν και αναμένεται να το θέσει σε εφαρμογή μέχρι το καλοκαίρι ισχύει μόνο για τα ταξίδια, όμως στο Ισραήλ ήδη βλέπουμε να το χρησιμοποιούν και για άλλους λόγους και εμείς να θυμίσουμε πως ο Κ.Μητσοτάκης είναι ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους της ιδέας και δεν είναι απίθανο στο μέλλον να γίνουν πράξη τα… «θέλω» του Δερμτιζάκη.

Δείτε το βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »