Η νέα ευκαιρία που δίνει η ΑΑΔΕ – Τι προβλέπει η απόφαση Πιτσιλή
Την πόρτα των 100 και 120 δόσεων για την εξόφληση οφειλών στην Εφορία ανοίγει ξανά, αλλά υπό προϋποθέσεις, η ΑΑΔΕ σε χιλιάδες φορολογούμενους που δεν υπέβαλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή έχασαν την προθεσμία.

Πρόκειται για οφειλέτες οι οποίοι ενώ είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα τη δόση του μηνός Δεκεμβρίου 2020 και είχαν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει μέχρι και 31.12.2020 όλες τις οφειλές τους (ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες) δεν είχαν υποβάλει την προβλεπόμενη αίτηση στη ψηφιακή πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ (aade.gr/mybusinesssupport) ή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι 31.12.2020 η υπέβαλαν αίτηση επανένταξης μετά την 01.01.2021.

Όπως διευκρινίζεται σε νέα εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, οι ρυθμίσεις αναβιώνουν για τις ακόλουθες κατηγορίες:
Οφειλέτες που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης, όπως διαπιστώνεται μετά από έλεγχο που διενεργείται από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., και οι οποίοι υπέβαλαν την αίτηση επανένταξης μετά την 01.01.2021 δεν υποχρεούνται να υποβάλουν νέα αίτηση.

Οφειλέτες, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις επανένταξης μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2020, αλλά δεν υπέβαλαν την αίτηση επανένταξης, εφόσον υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικό Κέντρο/Ε.Μ.ΕΙΣ.) μέχρι και 29.04.2021 και είτε η προθεσμία καταβολής της δόσης Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 έχει παραταθεί είτε έχουν εξοφλήσει τουλάχιστον τη δόση Ιανουαρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2021.

Στην περίπτωση που δεν συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις εξόφλησης ή παράτασης καταβολής των προαναφερόμενων δόσεων, οι οφειλέτες δεν δύνανται να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »