Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ.
Οασκός του Αιόλου άνοιξε και η ανησυχία για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών είναι μεγάλη μετά και τα έκτροπα της Νέας Σμύρνης, που, αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι έχουν καταρρεύσει τελείως οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος και πλέον τρομοκράτες, ποινικοί και χούλιγκαν οργανώνονται με στόχο να προκαλέσουν κοινωνικό χάος.

Οι μνήμες είναι πολύ νωπές από την πολυήμερη λεηλασία και τις καταστροφές στις οποίες επιδίδονταν χιλιάδες -ασύλληπτα έως σήμερα- άτομα μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου.

Και τα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες των «Π», ενισχύουν τις υποψίες ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες και δηλωτικές του εάν και σε ποιον βαθμό μπορεί να επανέλθει τέτοιας έκτασης αναταραχή, όπως αυτή των «Δεκεμβριανών» του 2008.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν καταγράψει κινήσεις υπόπτων γύρω από σπίτια αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο με ανάλογα υψηλό ενδιαφέρον παρατηρούν και ακόμη ένα «φαινόμενο της εποχής», ότι παρακολουθούνται και αξιωματικοί χαμηλότερων βαθμίδων, όπως διοικητές Τμημάτων, επικεφαλής διμοιριών, ειδικών μονάδων, συνδικαλιστές κ.τ.λ.

Πρόκειται για αστυνομικούς που φρουρούν ή επιτηρούν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, είτε πεζή είτε εποχούμενοι, και έχουν φωτογραφηθεί πολλαπλώς από διαδηλωτές.

Οι δε φωτογραφίες τους διακινούνται σε πολλούς παραλήπτες μέσω κινητών τηλεφώνων και διαδικτυακών κόμβων, ενώ αρκετοί έχουν καταγγείλει παραβιάσεις των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σ.σ.: Ακόμη ένα σημείο των καιρών). Από τη στιγμή λοιπόν που δύναται κανείς να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά τους στοιχεία, χαρακτηρίζεται δεδομένη η «στόχευσή» τους.

Δύο Κυριακές πίσω, στις 28 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα «Πυρήνες Αμεσης Δράσης» τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο της οικίας του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού και δύο ημέρες μετά έπραξαν αναλόγως κατά συνταξιούχου αρεοπαγίτη στην περιοχή Χαριλάου και μιας πολιτεύτριας στο κέντρο της πόλης.

Το ύφος και το περιεχόμενο των δράσεων δείχνει πολλά
Μπορεί οι ενέργειες της οργάνωσης να ήταν αμελητέες τεχνικά, όμως το ύφος και το περιεχόμενο του συντάκτη της προκήρυξης, όπως και η ένταση του λόγου σε σχέση με τον πολυϊσοβίτη Δημ. Κουφοντίνα, δεν ήταν καθόλου αδιάφορα.

 

«Αν δεν σέβεστε τη ζωή, γιατί να την αξίζετε;», αναρωτιέται ο συντάκτης του κειμένου και συνεχίζει: «…Γνωρίζουμε κι εμείς τα πάντα για σας (σ.σ.: τους αστυνομικούς). Τα σπίτια σας, τα γραφεία σας, τα αυτοκίνητα και τις περιουσίες σας… Ο πόλεμος ο δικός μας έχει συγκροτημένη στόχευση και κατεύθυνση προς την ενδοχώρα της αθλιότητας. Το αίμα των συντρόφων μας αξίζει όσο ο κόσμος όλος.

Αν λοιπόν στάξει αίμα, θα πλημμυρίσει ο κόσμος όλος». Η ευθεία αυτή απειλή δεν περνά απαρατήρητη και τούτο διότι ο όποιος κύκλος υποστηρικτών του Δ. Κουφοντίνα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 320 επιδρομές τους 2 μήνες της απεργίας πείνας του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη», ενώ οι δυναμικότερες εξ αυτών έγιναν στη Θεσσαλονίκη, που αποτελεί -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- σημείο αναφοράς και πιθανόν αφετηρίας των νέων οργανώσεων.

Η αναβίωση του τρόμου ευρίσκεται ante portas, ασχέτως της πορείας της υγείας του τρομοκράτη. Πέραν του σεναρίου της ανθρωποκτονίας, λοιπόν, εξετάζεται εκείνο της προβοκάτσιας κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Εως τώρα δεν είναι γνωστό ποιος από τους διεθνείς προσκεκλημένους δύναται να έλθει, όμως γίνονται προετοιμασίες με πυρετώδεις ρυθμούς και για την αναμορφωμένη Εθνική Πινακοθήκη, που θα εγκαινιαστεί στις 24 Μαρτίου, αλλά και για τη μεγαλοπρεπή και μακράς διάρκειας παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Αστυνομικοί περιφρουρούν τους υπαίθριους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι πρόβες, όπως και αεροδρόμια, στα οποία τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα προσγειωθούν μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σχετικό πρόγραμμα. «Μην ξεχνάμε, όλοι θα σκεφτούν να αφήσουν το ιστορικό τους αποτύπωμα, έστω κι αν είναι εγκληματικό», υπογραμμίζει παλαιό στέλεχος της Λ. Κατεχάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »