Ως πρόβα για να δείξουν ότι το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» δουλεύει βλέπουν στην κυβέρνηση το Πάσχα στο χωριό
«Ειδικοί» και κυβέρνηση κάνουν σκέψεις για το πως θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, με όλες τις πληροφορίες να συνηγορούν πως αυτό θα γίνει με τους πολίτες να επιδεικνύουν ένα «υγειονομικό διαβατήριο» στα διόδια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι μετακινήσεις του Πάσχα μπορούν να δείξουν τον δρόμο για τον τρόπο λειτουργίας του πράσινου πιστοποιητικού της ΕΕ για τα ταξίδια, με την κυβέρνηση να βλέπει αυτό το «τεστ» ως πρόβα τζενεράλε για την εφαρμογή της συγκεκριμένης πρότασης.

Ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να ισχύσει, είναι οι πολίτες να δηλώνουν το αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των self tests και να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα επιδεικνύουν εάν τους ζητηθεί από τις Αρχές.

Ακόμα, είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Δεν αποκλείεται, επίσης, να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση και σε όσους έχουν νοσήσει και αναρρώσει πλήρως.

«Όχι» από την Μ.Παγώνη για άνοιγμα το Πάσχα

H πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε πως αυτό που έχει σημασία για να δούμε εάν θα μπορέσουμε να πάμε σε άλλο Nομό το Πάσχα, είναι το πού θα βρισκόμαστε με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η ίδια σε σχετικές δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, την Τρίτη (13/04), τόνισε πως η Ανάσταση θα μπορούσε να γίνει, αλλά στους εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις, μάσκες και χωρίς φιλιά, καθώς «μια φορά μπορούμε να μην φιληθούμε στην Ανάσταση».

Ωστόσο, η Ματίνα Παγώνη έσπευσε να σημειώσει ότι δεν θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα το Πάσχα με αυτήν την κατάσταση τώρα.

Γεωργιάδης: Δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλέψεις εν μέσω κορονοϊού

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τη Δευτέρα (12/04), όσον αφορά την απελευθέρωση των μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα.

Χαρακτηριστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σχετικές δηλώσεις στον ΑΝΤ1 υποστήριξε: «Θα δούμε τις επόμενες ημέρες. […] Δεν κάνουμε μακροχρόνιες προβλ
έψεις εν μέσω κορωνοϊού».

Με βάση τα δεδομένα της πανδημίας, θα έχει διαμορφωθεί στην κυβέρνηση η εικόνα μέχρι την επόμενη εβδομάδα και έτσι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Συνεδριάζουν σήμερα οι «ειδικοί»

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των «ειδικών», όπου αναμένεται να συζητήσουν τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Στην επιτροπή θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν από την επόμενη εβδομάδα πολυκαταστήματα, φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής, καθώς και το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο χωρίς ραντεβού.

Πιο αναλυτικά, οι λοιμωξιολόγοι θα συζητήσουν σήμερα για:

Ανοιγμα κέντρων αισθητικής,
Ανοιγμα πολυκαταστημάτων,
Ανοιγμα φροντιστηρίων (μόνο για μαθητές Λυκείου),
Λιανεμπόριο χωρίς click away και click in shop, αλλά με ψώνια εντός του καταστήματος, χωρίς ραντεβού. Η εισήγηση είναι για άνοιγμα το Σάββατο 24 Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »