Τι ανέφερε εκ νέου για το ζήτημα της Αγιας Σοφιάς
Οτούρκος πρόεδρος με κάθε ευκαιρία εξαπολύει “πυρά” κατά τις Ελλάδας και υπενθυμίζει συνεχώς τις παράνομες διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Θρασύς ο Ερντογάν: “Δεν θα επιτρέψουμε να απλώσουν χέρι στα συμφέροντά μας”
Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σήμερα στην Τουρκία και αναφερόμενος στις αντιδράσεις διεθνώς μετά την μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγίας Σοφίας, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος. Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων».

Η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου έρχεται ως συνέπεια των διεθνών αντιδράσεων για την πρώτη προσευχή -από το 1934- στο ιστορικό μνημείο της Κωνσταντινούπολης που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες.

Τραβάει το σχοινί η Τουρκία για το κάψιμο της σημαίας
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από Έλληνες στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αναφέρει πως η κίνηση αυτή έγινε από «εξτρεμιστές» ενώ κάνει «έκληση για τερματισμό τέτοιων προκλήσεων».

Υπενθυμίζεται πως μια ημέρα μετά την προπαγανδιστική φιέστα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγία Σοφία που προκάλεσε παγκόσμιες αντιδράσεις, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, μίλησε με πολύ εμπρηστικά, εξοργιστικά λόγια για τη χώρα μας,

«Καταδικάζουμε σθεναρά την ελληνική κυβέρνηση για τις εχθρικές δηλώσεις, καθώς και για το γεγονός ότι επέτρεψε να καεί δημοσίως η τουρκική σημαία στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε το Σάββατο το Υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο, χαρακτήρισε την Ελλάδα ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης, το οποίο δεν μπορεί να χωνέψει τις εξελίξεις με την Αγία Σοφία.

Ξέφυγαν οι βέβηλοι Τούρκοι: ”Έλληνες ξυπνήστε από το βυζαντινό όνειρο”

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά, τα οποία δεν έχουν διδαχθεί το μάθημα της Ιστορίας και δεν σέβονται την ένδοξη σημαία μας, θα πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο» συνέχισε, σε αυστηρό ύφος.

Κάλεσε δε την Αθήνα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου, ενώ επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που καταπιέζει τη μουσουλμανική – “τουρκική” μειονότητα στη Θράκη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »