Τα πανό θα «πετάνε» σε ολόκληρη την πόλη του Σίδνεϊ
Ηπόλη του Ράντγουικ στο Σίδνεϊ θα ξεκινήσει τους πανηγυρικούς εορτασμούς για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, με ειδικά πανό που θα «πετάνε» σε ολόκληρη την κοινότητα από τις 21 Μαρτίου.

Για δυο βδομάδες θα πετάει περήφανα η Ελληνική σημαία σε ειδικά πανό με τις λέξεις «200η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης» και το λογότυπο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Η απόφαση έρχεται μετά την πρόταση που έκανε στο δημοτικό συμβούλιο, στις 23 Φεβρουαρίου, η δημοτική σύμβουλος ελληνικής καταγωγής Αλεξάνδρα Λούξφορντ.

«Θέλαμε να το κάνουμε αυτό για να αναγνωρίσουμε τη μεγάλη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στο δημοτικό συμβούλιο του Randwick όλα αυτά τα χρόνια», λέει η κ. Luxford στο The Greek Herald. «Είναι κάτι που πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες Αυστραλοί».

Ως μέρος της πρότασης της Αλεξάνδρας Luxford, το δημοτικό συμβούλιο του Randwick θα υψώσει επίσης την Ελληνική σημαία και θα πραγματοποιήσει δημόσια εκδήλωση για να σηματοδοτήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του ’21.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »