Κίνηση-ματ ετοιμάζει η Μόσχα
Kίνηση-ματ ετοιμάζει να κάνει ο Β. Πούτιν σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

”Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μπορεί να ανακοινώσει σύντομα την ανεξαρτησία των δημοκρατιών του Ντονμπάς, κατά την επικείμενη ομιλία του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας την Τετάρτη 21 Απριλίου. Αυτή η κίνηση, θα ισοδυναμεί στην πραγματικότητα με την προσάρτηση του Ντονμπάς από την Ρωσία”, αναφέρουν τα ΜΜΕ.

Βέβαια, αυτή η ανακοίνωση μπορεί να γίνει και στα πλαίσια των ψυχολογικών επιχειρήσεων, καθώς ένα τέτοιο μήνυμα θα φέρει αναταράξεις όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά σε ολόκληρη την Δύση και το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ θα κάνουν πίσω και πιέσουν το Κίεβο να σταματήσει τις προκλήσεις στην περιοχή.

Πάντως, ήδη οι ρωσόφωνοι στο Ντονμπάς στέλνουν καθημερινά το δικό τους μήνυμα προς την Ρωσία: “Μητέρα Ρωσία, θέλουμε να γίνουμε αναπόστατο κομμάτι σου”!

Ταυτόχρονα, κάποιοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου έχουν ρίξει κάποιες προειδοποιητικές ”βολές” για το ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ίδια στιγμή, Ρώσοι γερουσιαστές, θα καταθέσουν ψήφισμα, το οποίο θα μιλάει για προσάρτηση του Ντονμπάς.
Δηλώσεις Πεσκόφ

Πριν λίγο, είχαμε την πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου στις πληροφορίες που μεταφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κληθείς να σχολιάσει αυτά τα δημοσιεύματα, τόνισε πως «δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά».

Ακόμη, σημείωσε πως το Κρεμλίνο καταδικάζει κάθε πρόθεση περί κυρώσεων και τις βλέπει παράνομες. «Δεν υπάρχουν καπνός χωρίς φωτιά, προφανώς. Πιστεύω πως οι αμερικανικές εφημερίδες είχαν πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες που διέρρευσαν.

Φυσικά, δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο σε δημοσιεύματα εφημερίδων, θα περιμένουμε από την Ουάσινγκτον να ανακοινώσει τις επιπρόσθετες αποφάσεις της» ανέφερε, χαρακτηριστικά. Καταδικάζουμε κάθε πρόθεση περί κυρώσεων, πιστεύουμε ότι είναι παράνομες.

Όπως και να έχει, ισχύει η αρχή της ανταποδοτικότητας: με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε τα δικαιώματά μας με κάθε τρόπο». Καταλήγοντας επί του θέματος υπογράμμισε πως «φυσικά δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τη μέθοδο του Λένιν “ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω” στις διμερείς μας σχέσεις».
Αμερικανικό ”κάζο”

Ταυτόχρονα, τις πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ακύρωσαν ειδοποίηση για τη διέλευση δύο πολεμικών πλοίων από τον Βόσπορο στη Μαύρη Θάλασσα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πρόκειται για μία είδηση, που πρώτο μετέφερε το Πενταπόσταγμα χθες.

«Πληροφορηθήκαμε προφορικά ότι ακυρώθηκε η διέλευση των πλοίων. Εντούτοις, εάν αλλάξουν γνώμη, έχουν ακόμη τρεις ημέρες για να χρησιμοποιήσουν την προηγούμενη ειδοποίηση και να στείλουν τα πλοία» είπε ο Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, το τελευταίο διάστημα, οι ΗΠΑ έχουν αποστείλει συνολικά 14 ειδοποιήσεις για τη διέλευση πλοίων της στη Μαύρη Θάλασσα, εκ των οποίων 5 ακυρώθηκαν στη συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »