Nέα μνημόνια θέλουν οι Γερμανοί.

Ξεκάθαρος ο στόχος του Βερολίνου, που θέλει να ”σκοτώσει” τα έθνη και να δημιουργήσει για τα καλά μία νέα γερμανική τάξη στην ΕΕ.   

Εάν δεν αντισταθούν οι ηγέτες της Ευρώπης, σε λίγο καιρό όλοι μας θα γίνουμε και με την βούλα επαρχία της Γερμανίας! 

Ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD) δεν προτίθεται να εγκρίνει τα λεγόμενα ομόλογα κορωνοϊού στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την επόμενη Τρίτη.  

Οι Ιταλοί ”τινάζουν” στον αέρα Γερμανία & ευρώ – Σαλβίνι-Μελόνι προς Μέρκελ: ”Τα λεφτά μας πίσω – Μέχρι & η Βενεζουέλα μας βοήθησε!”

  
«Κατά την άποψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η συζήτηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στη χρήση εργαλείων με τα οποία να μπορούν να εφαρμοστούν γρήγορα λύσεις», αναφέρεται σε προπαρασκευαστικό έγγραφο του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών για την τηλεδιάσκεψη, όπως γράφει το περιοδικό Spiegel στη νέα του έκδοση. Αυτό δεν σημαίνει ευρωομόλογα, αφού θα χρειάζονταν δύο χρόνια για την εφαρμογή τους με όλες τις νομικές αλλαγές οι οποίες απαιτούνται.

«Τα εργαλεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) προσφέρονται για την παρούσα κρίση», συνεχίζει το έγγραφο. Μια λεγόμενη προληπτική πιστωτική γραμμή του ΕΜΣ «θα μπορούσε να συμβάλει στη σταθεροποίηση της πρόσβασης των μεμονωμένων κρατών μελών της Ευρωζώνης στην αγορά, προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της νομισματικής ένωσης. Ο ΕΜΣ δεν χρειάζεται νέα εργαλεία». 

Οικονομική καταστροφή με “υπογραφή” Γερμανίας: Νέο “nein” στην έκδοση ευρωομολόγου

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι επίσης διατεθειμένη να αυξήσει τα κεφάλαια του ΕΜΣ, εάν τα κεφάλαιά της δεν επαρκούν στην τρέχουσα κρίση», αναφέρει επίσης το «Spiegel», επικαλούμενο άλλες, δικές του πληροφορίες. «Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν η Ισπανία και η Ιταλία χρειάζονταν ταυτόχρονα βοήθεια. Υπό συζήτηση είναι ο διπλασιασμός των κεφαλαίων του ΕΜΣ. Αυτό θα απαιτούσε αύξηση κεφαλαίου του ΕΜΣ και η Γερμανία θα επιβαρυνόταν με 22 δισεκατομμύρια ευρώ». 

Αναμένουμε την αντίδραση των χωρών του Νότου, καθώς πρόκειται για μία σοβαρή εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »