Τι γνώριζε από όλα αυτά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;
Έναν χρόνο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, που έβαλαν τέλος στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του συστήματος εξουσίας που στήθηκε ή επιχειρήθηκε να στηθεί είναι καταιγιστικές.

Κεντρικό πρόσωπο των σκοτεινών διαδρομών που περιγράφονται από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο διαφορετικών υποθέσεων είναι ο Νίκος Παππάς. Πρόκειται για τον στενότερο συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού, γεγονός που βάζει στο κάδρο τον Αλέξη Τσίπρα.

Το «μαγαζί», το «White House» και ο «κόκκινος εργολάβος»

Η απόσταση από το «μαγαζί» στο «white house» είναι πολύ μικρότερη από την σημειολογία της ορολογίας που χρησιμοποιούσε ο κ. Παππάς, αφού και στις δύο περιπτώσεις περιγράφει το Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί όπου βρισκόταν το γραφείο του, έναν όροφο πάνω από αυτό του κ. Τσίπρα.

Κοινή συνισταμένη στα όσα σοκαριστικά αποκαλύπτουν ο Σάμπυ Μιωνή και ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι η προσπάθεια να στηθεί ένα παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, όπως το χαρακτηρίζουν τα άλλα κόμματα. Είτε αυτό αφορά την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, είτε αφορά τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Ο «κόκκινος εργολάβος», όπως είχε χαρακτηριστεί ο κ. Καλογρίτσας, λόγω των στενών σχέσεων που διατηρούσε με την Κουμουνδούρου, προχώρησε στις αποκαλύψεις ενώπιων του Μονομελούς Πρωτοδικείου, όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας CCC κατά της εταιρείας του «Τοξότης». Η CCC έχει προσφύγει κατά του Καλογρίτσα απαιτώντας να της επιστραφούν τα 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό που αρχικά έμοιαζε με δικαστική διαμάχη μεταξύ εργολάβων κατέληξε, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, σε μια δύσοσμη υπόθεση με εικονικές συμβάσεις, προσπάθεια να στηθεί το «ΣΥΡΙΖΑ channel» και ένα…Documento.

Τι λέει η πλευρά Καλογρίτσα

H πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης», «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House». Όταν ερωτήθη ποιο είναι το «White House», απάντησε στο δικαστήριο ότι πρόκειται για το Μέγαρο Μαξίμου και το Νίκο Παππά και ότι αυτά τα χρήματα ήταν προκαταβολή για τη συμμετοχή του ίδιου στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ενός διαγωνισμού παρωδία, την ευθύνη του οποίου είχε ο κ. Παππάς και αποτέλεσε σημαία της κυβέρνησης Τσίπρα για την…ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Πρόκειται, δηλαδή, για εικονικά τιμολόγια τα οποία δόθηκαν στην εταιρεία «Τοξότης» για να αγοράσει κανάλι.

Η μεθόδευση και η προσπάθεια του «white house» να βρεθεί με τηλεοπτική άδεια ο κ. Καλογρίτσας, όπως περιέγραψε ο ίδιος στο δικαστήριο, στέφθηκε με επιτυχία. Η εξέλιξη όμως δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε το «μαγαζί» καθώς δεν βρέθηκε τελικά το συνολικό ποσό για να πληρώσει την άδεια που είχε αποκτήσει στον διαγωνισμό. Παράλληλα, σημειώνεται ότι πέρσι, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι ο Νίκος Παππάς το 2016 του είχε ζητήσει -μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως του είχε πει – να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για τον λόγο αυτό.

Τα ερωτήματα με το Documento

Η Νέα Δημοκρατία στέκεται και σε μια άλλη πτυχή των αποκαλύψεων που αφορά την έκδοση της εφημερίδας Documento και την σύντομη διαδρομή του Κώστα Βαξεβάνη από την θέση του «απλού εργαζόμενου» σε αυτή του ιδιοκτήτη.

«Από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του «μαγαζιού», κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατά της διαπλοκής και η “ανεξάρτητη” δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” του ΣΥΡΙΖΑ.). Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης», αναφέρει σε ανακοίνωση της. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος θυμίζουν την στενή σχέση του Κώστα Βαξεβάνη με τον Νίκο Παππά, αλλά και τις επιθέσεις του Documento κατά κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Πρωθυπουργού με «fake news για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ», όπως τονίζουν.

Στο «κάδρο» ο Τσίπρας
Την ώρα που ο Νίκος Παππάς βρίσκεται στριμωγμένος στα σχοινιά μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον Αλέξη Τσίπρα. Τι γνώριζε από όλα αυτά ο τέως πρωθυπουργός, ήταν σε συνεννόηση με τον κορυφαίο υπουργό του και τι θα πράξει μετά τα όσα συγκλονιστικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας; Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη εκτιμούν ότι οι διακριτικές αποστάσεις από τον στενό συνεργάτη του δεν επαρκούν για να μην «τσαλακωθεί» και ο ίδιος, την ώρα που Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής ζητούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης, η οποία οφείλει να διερευνήσει τα όσα αποκαλύπτονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »