Νέα βομβιστική επίθεση σε τουρκικό έδαφος από Κούρδους αντάρτες
Το αντάρτικο καλά κρατεί στην Τουρκία, με νέα βομβιστική επίθεση σε τουρκικό εργοστάσιο που μετρά νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και τουλάχιστον 200 άτομα παγιδευμένα στο κτίριο.

Οι Κούρδοι έχουν κηρύξει έναν ατελείωτο αστικό πόλεμο σε βάρος των Τούρκων που επί χρόνια πραγματοποιούν εθνοκαθάρσεις στις περιοχές του Κουρδιστάν και φαίνεται πως τα αποτελέσμαστα αυτού του πολέμου είναι καταστρεπτικά για τον Ερντογάν και το στυγνό καθεστώς του.

Ξαφνική ανάφλεξη στη Β. Συρία: Τούρκοι επιτέθηκαν σε δυνάμεις του Άσαντ
Η κουρδική ομάδα “Παιδιά της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στη δυτική Τουρκία. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη στο Hendek του κυβερνείου Sakarya την Παρασκευή, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Άλλα 75 άτομα τραυματίστηκαν και περίπου 150 έως 200 άτομα παγιδεύτηκαν στο κτίριο, είπε αρχικά ο κυβερνήτης. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη σκότωσε τέσσερα άτομα.

Η έκρηξη στο εργοστάσιο λέγεται ότι έγινε αισθητή σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων. Στο Twitter, ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα είπε: “Σύντομα θα βρεθούμε στο σημείο του ατυχήματος και θα ακολουθήσουμε τις εντολές του προέδρου μας για την αντιμετώπιση του συμβάντος. 85 ασθενοφόρα, δύο ελικόπτερα διάσωσης και 11 ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο”.

Στα βίντεο φαίνεται ένα τεράστιο σύννεφο καπνού πάνω από το κτίριο. Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών AFAD δήλωσε ότι ήταν «βιομηχανικό ατύχημα».

Ο αστικός πόλεμος στην Τουρκία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς όπως αναφέραμε και χθες, κάτω από τη μύτη των Τούρκων επιχειρούν οι Κούρδοι αντάρτες, εντός τουρκικού εδάφους, ακόμα και σε τουρκικά στρατόπεδα, υλοποιώντας δολιοφθορές και αιφνιδιαστικές επιθέσεις που σταδιακά αποδομούν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η γνωστή πλέον Gerîla TV δημοσίευσε υλικό από επιχείρηση Κούρδων ανταρτών που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός τεθωρακισμένου του τουρκικού στρατού στο Χακάρι, στο βόρειο Κουρδιστάν (τουρκική επαρχία, νοτιοανατολικά), εντός εδάφους ελεγχόμενου από τον τουρκικό στρατό.

“Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της HPG (Hêzên Parastina Gel – Λαϊκές Αμυντικές Δυνάμεις, στρατός του PKK), η δράση πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Ιουνίου ως μέρος της επαναστατικής επίθεσης των ανταρτών, που πήρε το όνομά της από τους Μάρτυρες Bager και Ronya”, σύμφωνα με κουρδικό ΜΜΕ.

Το Γραφείο Τύπου της HPG αναφέρει ότι αντάρτες χτύπησαν ένα τεθωρακισμένο του τουρκικού στρατού που είχε αναπτυχθεί στο φυλάκιο Xevkê, στην περιοχή Dinemdinli (Şemzinan) της επαρχίας Χακάρι, δηλαδή εντός τουρκικού εδάφους και δη υπό τον έλεγχο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »