Εφιάλτης τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής
Οι Τούρκοι, φαίνεται να μην μπορούν να χωνέψουν το γεγονός ότι δεν καταφέρνουν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια…

Όπως αναφέρουν στο τουίτερ “εντόπισαν” το ελληνικό υποβρύχιο τύπου 214… στο Καστελόριζο και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται συγκεκριμένα για το S-122 “Ματρώζος”.
Το αν το είδαν, ή χρησιμοποίησαν τη γνωστή “μονταζιέρα” τους, δεν έχει βέβαια και μεγάλη σημασία… καθώς όπως φαίνεται ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να τα εντοπίσουν είναι να επιδιώξει το ίδιο το πλήρωμα να “εμφανιστεί”, όπως συνέβη πριν λίγους μήνες κάνοντας τους Τούρκους να “τραβάνε τα μαλλιά τους”.

 

Για πολλούς μήνες οι Τούρκοι, προσπαθούσαν μανιωδώς και σχεδόν εμμονικά να τα εντοπίσουν, κατέληξαν σε μεγάλη αποτυχία από τα “αόρατα” υποβρύχιά μας.

Παράλλα, φαίνεται πως η διακλαδική πολυεθνική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 10» ενόχλησε την Τουρκία, η οποία χθες εξέδωσε NAVTEX για ασκήσεις σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων νοτίως της Κρήτης, με την ελληνική πλευρά να απαντά με «αντι-NAVTEX», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εξοργίσει την Άγκυρα ακόμα περισσότερο.
Με μία νέα αντι-NAVTEX η Άγκυρα και με θράσος που προκαλεί πολλά ερωτήματα λέει ότι το …Καρπάθιο πέλαγος είναι τουρκικό!
Χαρακτηριστικά Υποβρυχίων τύπου Παπανικολή

Τα Υ/Β τ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ τα οποία κατασκευάζονται από την Γερμανική εταιρεία HDW είναι Υποβρύχια κλάσης 214.

Tο πρώτο στη σειρά των 4 Υ/Β κλάσεως 214 κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της HDW στο Κίελο της Γερμανίας, έλαβε το ιστορικό όνομα ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και το οποίο θα δώσει και το όνομα σε αυτού του τύπου τα Υ/Β. Το ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ κατέπλευσε στην Ελλάδα το 2010.

Τα Υ/Β κλάσεως 214 θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με τις κεραίες, πομπούς και δέκτες που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους.

Τα Υ/Β κλάσεως 214 του Πολεμικού Ναυτικού θα φέρουν το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK, του οποίου οι κονσόλες με τη δυνατότητα της μεταξύ τους εναλλαγής λειτουργιών, θα αποτελούν τα απαραίτητα συστήματα ναυτιλιακής έρευνας, όπως RADAR, ESM, GPS, ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ κ.τ.λ. Φυσικά πολλά σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως ιστοί OPTRONIC με πολλές δυνατότητες απεικόνισης θα αποτελούν σημαντικά ναυτιλιακά αλλά και επιχειρησιακά βοηθήματα.

 

Στο οπλικό Σύστημα ISUS ολοκληρώνονται, τόσο οι τορπίλλες, όσο και τα Κατευθυνόμενα Βλήματα SUBHARPOON , τα οποία θα φέρει το Υ/Β στους 8 Τ/Σ και στις θέσεις εφεδρικών όπλων.

Στο ίδιο οπλικό σύστημα ενσωματώνεται, παθητικό SONAR μεσαίων και χαμηλών συχνοτήτων, SONAR ναυτιλίας / εντοπισμού ναρκών, ενεργητικού SONAR και άλλες υποβοηθητικές λειτουργίες για την στοχοποίηση και επίλυση προβλήματος βολής.

Το προσωπικό Υ/Β τ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ συνίσταται από 6-7 Αξιωματικούς και από πλήρωμα 28-30 ανδρών (Μονίμων Υπαξιωματικών και Επαγγελματιών Οπλιτών).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »