«Δεν τολμάμε να μιλήσουμε δημοσίως» – «Χιονοστιβάδα» εξελίξεων απειλεί να παρασύρει τον Κ.Μητσοτάκη

Το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν έχει προκαλέσει μόνο κύμα οργής στην κοινωνία, στην αντιπολίτευση και στο εξωτερικό αλλά έχει προκαλέσει πρωτίστως κύμα αποτροπιασμού μέσα στο εσωτερικό της Ν.Δ. και κυρίως της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Tις προσεχείς ημέρες o K.Mητσοτάκης θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο».

Aυτό για δύο λόγους: Πώς μπορούν να υπερασπιστούν έναν πρωθυπουργό ο οποίος παρακολουθούσε καθημερινά την προσωπική τους ζωή (ακόμα δεν είναι γνωστό το εύρος των παρακολουθήσεων όπως και ο τελικός αριθμός των παρακολουθούμενων) και ασκούσε τέτοιες πρακτικές;

Και ποιο θα είναι το αφήγημα υπεράσπισης στα κανάλια και στα ΜΜΕ; Τι θα πουν; Ξέρουν πως κινδυνεύουν να θεωρηθούν από την κοινωνία συνένοχοι και αναξιοπρεπείς κάτι που μπορεί να τους στοιχίσει το όποιο πολιτικό μέλλον θα μπορούσαν να έχουν.

Αυτά που έχουν συμβεί αυτές τις ημέρες τους έδειξε ότι οι παρακολουθήσεις «ξεκινούν» από τους «φίλους» για τις «περίεργες» κυβερνήσεις.

Αν διάβαζαν όμως την ιστορία του επικεφαλής της σοβιετικής NKVD, Λαυρέντι Μπέρια θα γνώριζαν ότι το μεγαλύτερο δίκτυο παρακολουθήσεων της ιστορίας, αυτό των μπολσεβίκων και της σοβιετικής κυβέρνησης, ξεκινούσε από την… κυβέρνηση και τους τότε οπαδούς και στελέχη της:

Οι Μολότοφ και Μαλένκοφ πιστοποιούν ότι το Πολιτική Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής και όλα τα μέλη της σοβιετικής κυβέρνησης ήταν υπό στενή παρακολούθηση του Μπέρια,

Το πιστοποιεί και ο Σέργκο Μπέρια, γιος του Λαυρέντι.

Η συντριπτική πλειονότητα των «γαλάζιων» βουλευτών βρίσκεται στα κάγκελα. Όπως αποκάλυψε χθες η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, οι περισσότεροι βουλευτές, ακόμη και τα ιστορικά στελέχη και ανεξαρτήτως στρατοπέδου (π.χ., σαμαρικοί ή προεδρικοί) αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως και να δώσουν συνεντεύξεις γιατί δεν έχουν κάτι να πουν.

Άλλωστε έχουν καταλάβει πως οι πρόσφατες αποκαλύψεις θα αποδειχθούν αληθείς τις επόμενες ημέρες, καθώς θα υπάρξουν αποδείξεις που θα τις τεκμηριώνουν.

Συνεπώς, το πρόβλημα Μητσοτάκη θα γίνει δικό τους προσωπικό πρόβλημα.

Με βάση αποκαλυπτικά μηνύματα βουλευτών που είδαν το φως της δημοσιότητας από την «Κυριακάτικη Δημοκρατία», περιγράφεται μία κατάσταση που δείχνει πως η κυβέρνηση πολύ δύσκολα υπό αυτές τις συνθήκες θα φτάσει ακόμα και στις εκλογές την Άνοιξη.

«Δεν μπορώ να βγω στην εκπομπή σας – ελπίζω να με καταλάβετε. Ντρέπομαι για την παράταξή μου. Είναι σε πολύ δύσκολη θέση κι εγώ ψέματα δεν έχω μάθει να λέω». Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε ραδιοφωνικός παραγωγός από βουλευτή της Ν.Δ., όταν του ζήτησε να βγει στην εκπομπή του. Αλλος βουλευτής, που επίσης κλήθηκε να βγει στον αέρα, απάντησε: «Εχουμε μπλέξει με τις βρομιές και μας έχουν διαλύσει».

Οι βουλευτές αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως, ελπίζοντας ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα δώσει «κανονικές» εξηγήσεις για ότι έχει συμβεί.

Υπό αυτό το πρίσμα, όταν θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει για το τι συμμετοχή είχε στην παρακολούθηση σχεδόν του μισού υπουργικού του συμβουλίου.

Ούτε στην Χιλή του Πινοσέτ δεν έγιναν τέτοια πράγματαα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει τα συνηθσμένα πάντως, ότι είχε πλήρη άγνοια και θα απορρίψει τα περί εμπλοκής του στις λίστες της ντροπής. Θα υποστηρίξει μάλιστα, προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, πως σκοπός των δημοσιευμάτων είναι να δημιουργηθεί εσωτερικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και να πληγεί η παράταξη.

Φυσικά αυτό δεν φαίνεται πειστικό σε κανέναν αλλά η μόνη πειστική εξήγηση που θα μπορούσε να πει θα ήταν «ναι, παρακολουθούσα τους πάντες», αλλά μετά θα έπρεπε να παραιτηθεί και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου.

Σε αυτό το μήκος κύματος εξάλλου κινείται και το εσωτερικό non paper της Ν.Δ. που διακινήθηκε εντός τους Σαββατοκύριακου.

«Πίσω από τις αποκαλύψεις βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να φθείρει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση»!

Δηλαδή, η Λογική δέχεται άλλο ένα συντριπτικό πλήγμα. Δεν μας ενδιαφέρει αν διαπράχτηκε κακούργημα αλλά ποιος και γιατί το αποκάλυψε!

Οπως επισημαίνεται επίσης: «Επειδή είναι απαράδεκτο να αιωρούνται διάφορες φήμες και να δημιουργείται μια τοξική ατμόσφαιρα, τα όσα γράφονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Σε κοινοβουλευτικό επίπεδο έχουν εξαντληθεί οι συζητήσεις, όσο και αν προσπαθεί να τις συντηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ίδιο κείμενο μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου φτάνει στο σημείο να αναρωτηθεί: «Και επειδή ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι παρακολουθώντας τον κ. Σπίρτζη παρακολουθούσαν τον ίδιο, αλήθεια, μήπως με την ίδια λογική παρακολουθώντας τους υπουργούς ο στόχος ήταν η παρακολούθηση του ίδιου του πρωθυπουργού;».

Ναι μην σας φαίνεται αστείο ο τελικός σκοπός του μητσοτακικού αφηγήματος θα είναι πως στο τέλος στόχος ήταν ο… πρωθυπουργός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »