Αποκαλυπτική έρευνα από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας κατέληξαν στη φανερή αλήθεια μετά από ένα μήνα κρίσης και “αποκαλύπτουν” πως οι Τούρκοι υποκινούν τους μετανάστες στον Έβρο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel που προκύπτει από την έρευνα του BND, κυβερνητικές δυνάμεις της Τουρκίας αναμείχθηκαν με τους παράνομους μετανάστες με σκοπό να διαρρήξουν τα ελληνικά σύνορα και να ενορχηστρώσουν τις ταραχές.

Μυστικές υπηρεσίες ”κάρφωσαν” τον Ερντογάν: Αποκαλυπτικό βίντεο για τα όπλα που μεταφέρει η Τουρκία στην Λιβύη

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα, το οποίο εφόσον ευσταθεί ξεσκεπάζει το βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή, σχετικά με τις ταραχές που επικρατούσαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας (BND) έχουν πληροφορίες ότι η Τουρκία προκάλεσε εσκεμμένα τις ταραχές στα ελληνικά σύνορα πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην ελληνική κυβέρνηση υπήρχε από νωρίς η υποψία ότι τουρκικές δυνάμεις πυροδότησαν τη σύγκρουση. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι τουρκικές Αρχές ανάγκασαν τους πρόσφυγες να μπουν σε λεωφορεία και τους οδήγησαν στην παραμεθόρια περιοχή.

Μάλιστα, μέλη των τουρκικών κρατικών δυνάμεων φέρεται να έχουν αναμειχθεί με το πλήθος και να έχουν πυροδοτήσει τις ταραχές στους συνοριακούς φράκτες, όπως δείχνουν τα ευρήματα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Κινήσεις εκκένωσης του καταυλισμού στις Καστανιές: ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ πάνε στην περιοχή – ”Στραπάτσο” για Ερντογάν

Εκπρόσωποι των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, όταν οι γερμανικές Αρχές έθεσαν υπόψη τους την υπόθεση, αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή. Ερωτηθείσα σχετικά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, δεν έδωσε καμία απάντηση.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι τα σύνορα προς την ΕΕ είναι ανοικτά. Χιλιάδες μετανάστες επεχείρησαν να φτάσουν στην Ελλάδα.

Κάποιοι έριξαν πέτρες στους συνοροφύλακες και επεχείρησαν να υπερπηδήσουν τους φράχτες. Η Ελληνική Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα. Λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ο Ερντογάν έκλεισε στο μεταξύ και πάλι τα σύνορα.

Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σε αποστολή στα σύνορα δήλωσαν στο Spiegel ότι υπήρχαν Τούρκοι μεταξύ των προσφύγων. Μερικοί από τους άνδρες έριχναν οι ίδιοι πέτρες ή βοηθούσαν τους μετανάστες να κόψουν τους συνοριακούς φράχτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »