Καθημερινό φαινόμενο οι κλοπές και οι συμπλοκές μεταξύ των αλλοδαπών
Στο έλεος των παράνομων μεταναστών άφησε η κυβέρνηση τους κατοίκους της Ειδομένης, καθώς την ώρα που οι ροές αλλοδαπών, η εγκληματικότητα και τα αιματηρά επεισόδια αυξάνονται, η κοινότητα έχει μείνει… χωρίς περιπολικά.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η κοινότητα της Ειδομένης είχε τρία περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, όμως με αφορμή τον κορωνοϊό και τα τρία τέθηκαν από την Τρίτη στην διάθεση του… υγειονομικού «πολέμου»: το ένα για ελέγχους στο πρατήριο ΕΚΟ και τα άλλα δύο στην ευρύτερη περιοχή του Ανθόφυτου.

Αυτό είχε ως συνέπεια αιματηρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών, κυρίως Αφγανών και Πακιστανών, κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο παλιός καταυλισμός της Ειδομένης.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Ειδομένη αναδεικνύεται και πάλι σε «πύλη εξόδου» προς τα Σκόπια, δεχόμενη ανησυχητικά αυξανόμενη πίεση από ομάδες μουσουλμάνων που συρρέουν καθημερινά ειδικά τώρα που βελτιώθηκε ο καιρός. Οι Σκοπιανοί γύρισαν την Ελλάδα 300 άτομα.

«Έχουμε πάλι πρόβλημα, ειδικά τώρα που δεν έχουμε και περιπολικά. Έρχονται στην Ειδομένη με τρένα και με τα πόδια και περιμένουν κρυμμένοι στα χωράφια την ευκαιρία για να διαβούν τον φράχτη», ανέφερε στο ThessToday.gr η Κοινοτάρχης, Ξανθούλα Σουπλή, κάνοντας λόγο για αύξηση στις κλοπές.

«Πολλά από τα άτομα που βρίσκονται ήδη εδώ και μέρες στην περιοχή, έχουν ξεκινήσει να πεινάνε, με αποτέλεσμα να σημειώνονται διαρκώς κλοπές. Ανοίγουν σπίτια, κάθονται στα αμπέλια και πετάνε πέτρες στους ιδιοκτήτες ενώ προσπαθούν να τρυπήσουν τον φράχτη για να περάσουν στο άλλο κράτος. Είμαστε αγροτική περιοχή κυρίως, οι άνθρωποι βγάζουν τα προς το ζην από τη γη τους και πλέον φοβούνται να τη σκαλίσουν», επεσήμανε η κα Σουπλή, κάνοντας λόγο παράλληλα για «ανεπαρκή αστυνομική δύναμη για την προστασία των κατοίκων».

Οι αλλοδαποί επιβιβάζονται κρυφά στα εμπορικά τρένα από την δυτική Θεσσαλονίκη με στόχο την άφιξή τους στην Ειδομένη, όπου λίγο πριν σταματήσει το τρένο εκείνοι πηδάνε από αυτό προσπαθώντας να διαφύγουν την σύλληψη. Κάποιοι άλλοι φτάνουν με λεωφορεία στο Πολύκαστρο και στη συνέχεια κατευθύνονται με ταξί προς τα σύνορα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »