Άγριο ξύλο ανάμεσα σε Αρμένιους & Αζέρους στο Λονδίνο
Συνεχίζονται οι εντάσεις ανάμεσα σε Αρμένιους και Αζέρους. Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, Vagif Dargahlı, δεν δίστασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό site haber7, να μιλήσει ακόμα και για επίθεση ακριβείας στον Σταθμό Ατομικής Ενέργειας Metzamur στη δυτική Αρμενία!

Πρόκειται για μία δήλωση που επιβεβαιώνει όσα ανέφεραμε πριν δύο ημέρες το  με το Μπακού μέσω τουρκικού διαύλου να επαναλαμβάνει ξανά τις απειλές του!

Ταυτόχρονα οι Αρμενικές ΕΔ εξακολουθούν να καταρρίπτουν UAV των Αζέρων. Πριν λίγες ώρες UAV ORBITER-3, καταστράφηκε μετά από χτύπημα του Γερεβάν, ενώ ένα άλλο UAV, έπεσε στα χέρια των Αρμενιών.

Σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ, οι Αρμένιοι έχουν το ”αντίδοτο” και απενεργοποιούν τα UAV των Αζέρων!

Η Τουρκία στέλνει μαχητικά, πυραύλους & UAV στο Αζερμπαϊτζάν
Την ίδια στιγμή η σύγκρουση έφθασε μέχρι το… Λονδίνο, με Αζέρους να επιτίθενται κατά Αρμενιών όπως μπορείτε να δείτε και σε βίντεο.

Πάντως όλα ”κρέμονται από μία κλωστή”, με τον εκπρόσωπο του Αρμενικού ΥΠΑΜ, Artsrun Hovhannisyan, να αναφέρει πως οι συγκρούσεις μπορεί να φθάσουν και στο Καραμπάχ, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε πως οι ΕΔ είναι έτοιμες για όλα.

Οι δύο χώρες, η σύγκρουση των οποίων διαρκεί εδώ και δεκαετίες, είχαν προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη στις σοβαρότερες από το 2016 συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ανάμεσά τους 11 στρατιωτικοί και ένας άμαχος του Αζερμπαϊτζάν και τέσσερις Αρμένιοι στρατιώτες. Το Μπακού έχασε μάλιστα έναν στρατηγό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »