Συζήτηση για Ανατολική Μεσόγειο, κορονοϊό και μεταναστευτικό
Στο Παρίσι θα βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον ομόλογό του Ζαν Ιβ Λε Ντριέν, όπου οι συζητήσεις τους θα περιστραφούν γύρω από διάφορα ζητήματα όπως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η προσέλκυση επενδύσεων, το μεταναστευτικό και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη των δύο με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνομιλήσουν, αρχικά, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για τη διατλαντική συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, στο ΣΕΥ θα συζητηθεί και το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτημα το οποίο θα τεθεί και στις συνομιλίες των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών.

Τέλος, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την προετοιμασία των εργασιών της Διάσκεψης Εταιρικής Σχέσης για το Σουδάν, η οποία θα λάβει χώρα στις 25 Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »