Πάνω από 300 οι Ουκρανοί νεκροί κομάντο της αποτυχημένης αμφίβιας επιχείρησης

Στοιχεία έδωσαν στην δημοσιότητα τα ρωσικά ΜΜΕ σχετικά με την σημερινή αποβατική ενέργεια της Ουκρανίας στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού Energodar στην Ζαπορίζιε ενώ δόθηκαν νέες πληροφορίες για την κατάσταση στην Χερσώνα και τις απώλειες των Ουκρανών αλλά και των Βρετανών μισθοφόρων που οι ρωσική πλευρά ανέφερε ότι σχεδίασαν την επιχείρηση.

Περισσότεροι από τριακόσιοι επίλεκτοι στρατιώτες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάληψης του πυρηνικού σταθμού Energodar της Ζαπορίζια.

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση εντοπισμού Ουκρανών σαμποτέρ που είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στην ρωσική πλευρά και κρύβονταν σε οικία της περιοχής:

 

Στην ακτή της Kakhovka και στη παράκτια ζώνη του Energodar, σε δύο κατεστραμμένες φορτηγίδες υπήρχαν περίπου 140 στρατιώτες σε καθεμία και περίπου 50 επιπλέον στρατιώτες προετοιμάζονταν για μεταφορά από την Νικόπολη.

 

Ο συνολικός αριθμός του εμπλεκόμενου στρατιωτικού προσωπικού από τις μονάδες SOF και GUR της Ουκρανίας ήταν περίπου 320-330 άτομα, εκ των οποίων 230 ολοκλήρωσαν πρόσφατα την εκπαίδευσή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και επέστρεψαν στην Ουκρανία.

 

4 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αιχμαλωτίστηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία έως και 8 Βρετανοί αξιωματικοί σκοτώθηκαν στην περιοχή της Νικόπολης.

Aυτό αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ τονίζοντας ότι ο “αριθμός των Βρετανών αξιωματικών χρειάζεται επιπλέον επαλήθευση”.

 

Παράλληλα στο μέτωπο της Χερσώνας, συνεχίζουν να αυξάνονται οι απώλειες των Ουκρανών.

Η 128η Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την Υπερκαρπάθια υπέστη σοβαρές απώλειες κατά την αποτυχημένη αντεπίθεση στην Χερσώνα ενώ η επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στο Snigirevka αποκρούστηκε.

“Ο εχθρός επανέλαβε μια προσπάθεια επίθεσης στο Kirovo-Aleksandrovka και στο Ternovye Pody. Ανεπιτυχώς. Οι θέσεις των στρατευμάτων μας βρίσκονται στα νότια προάστια του Ternovy Podyt. Το βόρειο τμήμα του χωριού βρίσκεται στη «γκρίζα ζώνη».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »