Συνάντηση εργασίας με στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) είχαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας και πρόεδρος της Επιτροπής ΕΣΠΑ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και μέλη της Επιτροπής στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, με αφορμή την εκπόνηση Εταιρικού Συμφώνου για το ΕΣΠΑ 2021-2027 από τις Ελληνικές Αρχές και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον σχεδιασμό των τομεακών και περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.
Το Σχέδιο Προγραμματικής Συμφωνίας με την ΕΕΤΑΑ, που είναι ο επιστημονικός και τεχνικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ, έχει στόχο τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού στην κατάρτιση του ΕΣΠΑ για την επόμενη προγραμματική περίοδο, ώστε οι Δήμοι όλης της χώρας -και φυσικά και η Αιγιάλεια στο βαθμό που της αναλογεί, αντικειμενικά και δίκαια- να συμβάλουν στον σχεδιασμό των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, να ωριμάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα επιλέξιμα έργα και δράσεις και να υλοποιηθούν σύμφωνα με τους στόχους και τους διαχειριστικούς κανόνες αυτών των προγραμμάτων και πάντα με την ανάλογη υποστήριξη.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Καλογερόπουλος κατά τη συνομιλία του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ κ. Σπυρίδωνα, η ΚΕΔΕ ως ανώτατο συλλογικό όργανο της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεωρεί μείζονος σημασίας αυτή τη συνεργασία που αφορά σε απορρόφηση κονδυλίων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και που θα βελτιώσει πανελλαδικά την καθημερινότητα των πολιτών με την υλοποίηση έργων ωφέλιμων και χρήσιμων για τον κοινωνικό ιστό.
Τα επόμενα βήματα της συνεργασίας θα περιλαμβάνουν, εκτός από προτάσεις και ενημερωτικές συναντήσεις, τη δικτύωση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και των υπηρεσιών προγραμματισμού των Δήμων της χώρας, για έγκαιρη ενημέρωση και προγραμματισμό δράσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »