Βρίσκονται προσωρινά στη φυλακή από το βράδυ της Τρίτης
Προσωρινά στη φυλακή βρίσκονται από το βράδυ της Τρίτης ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας πλοίου που κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση

Στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης, μάγειρας και γραμματέας βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο και αφού και οι δυο είχαν ήδη απολογηθεί ξεχωριστά, τουλάχιστον επί τρεις ώρες ο καθένας. Στο μοναδικό σημείο που συμφώνησαν φαίνεται να είναι το ότι παραδέχτηκαν ότι είχαν συναντηθεί δια ζώσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες , μία από τις κινήσεις του 52χρονου που έχουν καταγραφεί είναι η συνάντησή του με τον 35χρονο στην περιοχή του Ενυδρείου στη Ρόδο. Ο μάγειρας στην απολογία του, φέρεται να έκανε λόγο και για δεύτερη συνάντηση, στο σπίτι συγγενούς του 35χρονου στην Ιαλυσό, όπου τότε του ζήτησε, όπως ισχυρίζεται, για πρώτη φορά, να του δίνει τις θέσεις των πολεμικών πλοίων όποτε βρίσκεται στο Καστελόριζο.
«Τρίτο πρόσωπο»

Από την πλευρά του ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, φέρεται, για πρώτη φορά, να μιλά για ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο έκανε τηλεφωνική καταγγελία για την σχέση των δύο κατηγορουμένων, λίγο πριν τη σύλληψή τους.

«Δεν γνωρίζω το άτομο που έχει κάνει την τηλεφωνική καταγγελία. Οι πληροφορίες που δήθεν “συνέλεγα” είναι απλές πληροφορίες που μπορεί ο καθένας είτε να συλλέξει με μια απλή και σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο», είπε στην απολογία του ο 35χρονος.

Ψηφιακά «αποτυπώματα»

Κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, στικάκια και κάθε ηλεκτρονικό ίχνος των δύο ανδρών ελέγχονται εξονυχιστικά και τα αποτελέσματα των ερευνών, αναμένονται να συνθέσουν τα κενά του πάζλ της υπόθεσης και να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Η πλευρά του 52χρονου μάγειρα είναι αισιόδοξη ότι η υπόθεση σε βάρος του, δε θα φτάσει καν στο ακροατήριο. «Εμείς θεωρούμε ότι η υπόθεση θα λυθεί στα Συμβούλια και η λήψη στοιχείων δε θα φτάσει καν στο ακρωτήριο. Δε θα κάνουμε προσφυγή, θα περιμένουμε τα αποτελέσματα, τα ευρήματα από τα εγκληματολογικά και στη συνέχεια θα πράξουμε νομικά αναλόγως», λέει ο Στέλιος Αλεξανδρής, δικηγόρος 52χρονου.

Επιπλέον, σημειώνει ότι μέλημά του δεν είναι να αποκαλύψει ένα ευρύτερο κύκλωμα κατασκοπείας που ενδεχομένως να υπάρχει πίσω από τον πελάτη του και ότι ο 52χρονος δεν έλαβε χρήματα για προβεί στις «αστείες »πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Οι δύο άνδρες ήδη μεταφέρθηκαν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »