Το κλίμα που επικρατεί εντός Κουμουνδούρου για τον Νίκο Παππά
Για τις 12:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης μετά τις αποκαλύψεις για το ηχητικό της συνομιλίας Παππά – Μιωνή.

Η σημερινή συνεδρίαση αλλά κυρίως η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο, θα δείξουν και το κλίμα που επικρατεί εντός Κουμουνδούρου για τον Νίκο Παππά.

Αν και οι επίσημες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις του κόμματος επιχειρούν να περάσουν στην αντεπίθεση κατηγορώντας την κυβέρνηση για «παρακράτος Μητσοτάκη», το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτή τη στιγμή «παγωμένο». Τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη αιφνιδιάστηκαν από την αποκάλυψη του ηχητικού ενώ όλοι βρίσκονται σε στάση αναμονής καθώς είναι, πλέον, βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας και νέα στοιχεία για την υπόθεση. Άλλωστε, στο χθεσινό non paper του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Προσεκτική στήριξη και αναμονή

Το χθεσινό μακροσκελές non paper της Κουμουνδούρου, πάντως, αν και ιδιαίτερα αιχμηρό και επιθετικό προς την κυβέρνηση κράτησε ευσχήμως διακριτικές αποστάσεις από τον Νίκο Παππά. Η αναφορά, άλλωστε, που υπήρχε στο σημείωμα («μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του κ. Παππά που είδε τη δημοσιότητα, και για το οποίο ο ίδιος έχει δώσει τις εξηγήσεις του, γεννιούνται μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν εν γένει τη πολιτική ζωή του τόπου αλλά και την προστασία της ίδιας της δημοκρατίας από τη δράση του αληθινού παρακράτους») κάθε άλλο παρά ηχηρή στήριξη μπορεί να θεωρηθεί.

Παράλληλα, με εξαίρεση τους Πάνο Σκουρλέτη και Αλέξη Χαρίτση που λόγω του θεσμικού τους ρόλου έχουν αναλάβει το βάρος της επικοινωνιακής διαχείρισης, τα υπόλοιπα στελέχη τοποθετούνται προσεχτικά. Τις προηγούμενες μέρες Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Αλέκος Φλαμπουράρης, τρία ιστορικά και έμπειρα στελέχη του κόμματος χωρίς να παρεκκλίνουν από την επίσημη γραμμή, κράτησαν αποστάσεις και στάση αναμονής σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του Νίκου Παππά. Παράλληλα, και ο Αλέξης Τσίπρας από το Μεσολόγγι απέφυγε να αναφερθεί στο πρόσωπο του στενού του συνεργάτη.

Το οξύ πολιτικό κλίμα και η έντονη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση αναμένεται πάντως, να προκαλέσουν κλίμα συσπείρωσης το επόμενο διάστημα με αποτέλεσμα τα «μαχαίρια» των εσωκομματικών τριβών να μπουν για λίγο στις θήκες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »