Στην Τουρκία επικρατεί κύμα κομματικής τρομοκρατίας από τα μέλη του ΑΚΡ, τα οποία απειλούν ανοιχτά τη ζωή οποιουδήποτε εκφράσει αντίθετη άποψη από αυτήν της Κυβέρνησης
Μέλος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) φέρεται να έχει απευθύνει ένοπλες απειλές στους απόστρατους Συνταγματάρχες, οι οποίοι με επιστολή τους ζητούσαν από την Κυβέρνηση τη διατήρηση της Σύμβασης του Μοντρέ.

Το μέλος του επαρχιακού συμβουλίου του AKP Diyarbakır, Turgut Özzeren μοιράστηκε φωτογραφίες του με ένα αυτόματο όπλο και πολλές τουρκικές σημαίες στο Twitter στις 4 Απριλίου, όταν οι Απόστρατοι Ναύαρχοι, δημοσίευσαν την εν λόγω δήλωση.
“104 ταλαιπωρημένοι άνθρωποι φάνηκαν να έδωσαν ένα μήνυμα. Δοκιμάστε ξανά αν τολμάτε, αν έχετε τάφο να ξαπλώσετε. Θα είμαι δειλός αν σας αφήσω”, είπε

Συνολικά 104 θαυμαστές εξέδωσαν μια δήλωση νωρίτερα αυτό το μήνα, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να αποφύγει το άνοιγμα συζήτησης για αποχώρηση από τη Σύμβαση του Μοντρέ.

“Το γεγονός ότι η απόσυρση από τη Σύμβαση του Montreux και τις δεσμεύσεις της Τουρκίας από αυτήν, άνοιξε ως θέμα για συζήτηση την ώρα που θα ξεκινήσουν οι εργασίες για το “Κανάλι Κωνσταντινούπολης” , προκαλεί ανησυχία”, ανέφεραν στη δήλωσή τους οι απόστρατοι Ναύαρχοι.

Η δήλωση προκάλεσε αντίδραση από κυβερνητικούς αξιωματούχους που την είδαν ως άμεση πρόκληση από τον στρατό προς την πολιτική κυβέρνηση. Διάφοροι αξιωματούχοι του AKP κατηγόρησαν τους απόστρατους Ναυάρχους ότι πρότειναν πραξικόπημα και κρατήθηκαν 14 από τους υπογράφοντες.

Ενώ οι παραπάνω αφέθηκαν ελεύθεροι αυτήν την εβδομάδα, η εφημερίδα Sözcü ανέφερε στις 15 Απριλίου ότι τους τοποθετήθηκε “ηλεκρονικό βραχιόλι” στο πόδι.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι στην Τουρκία επικρατεί κύμα κομματικής τρομοκρατίας από τα μέλη του ΑΚΡ, εναντίον οποιουδήποτε εκφράσει αντίθετη άποψη από αυτήν της Κυβέρνησης. Επιπλέον οι Απόστρατοι Ναύαρχοι ουσιαστικά τελούν σε κράτηση, αφού με το “ηλεκρονικό βραχιόλι” που τους τοποθετήθηκε στο πόδι, παρακολουθούνται συνεχώς οι κινήσεις τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »