Σε “εμπόλεμη” κατάσταση Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη
ΟΕρντογάν ξεκίνησε σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης του βασικού αντιπάλου του δημάρχου Κων/πολης Εκρέμ Ιμάμογλου, λόγω πιθανών εκλογών τον επόμενο χρόνο σύμφωνα με τον Μπαμπατσάν.

Ο δήμος ανακοίνωσε ότι το όλο θέμα στερείται νομικής βάσης, προσθέτοντας ότι ο Ιμάμμογλου υπέβαλε μήνυση κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο της Κωνσταντινούπολης, οι έρευνες για τον νυν δήμαρχο, ο οποίος προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), αφορούν τα έτη μεταξύ 2012 και 2019.

«Συνολικά 10.451 συναλλαγές και δεκάδες χιλιάδες έγγραφα διερευνήθηκαν από ειδικό επιθεωρητή και αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 16 έως 20 άτομα», ανακοίνωσε ο δήμος στις 13 Μαΐου, προσθέτοντας ότι ένας από τους ελέγχους αφορά περίοδο κατά την οποία ο Ιμάμογλου δεν ήταν εν ενεργεία.

Πριν εκλεγεί δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ο Ιμάμμογλου, δήμαρχος του Beylikdüzü την περίοδο μεταξύ 2014 και 2019.

Σύμφωνα με το δήμο, οι επιθεωρητές και η αντιπροσωπεία στάλθηκαν στο δήμο Beylikdüzü στις 6 Μαΐου 2019 από το Υπουργείο Εσωτερικών. Ο Ιμάμογλου όμως ανέφερε ότι ο επιθεωρητής ήταν υποψήφιος με το AKP κατά τις γενικές εκλογές του 2015.

”Βόμβα” Μπαμπατσάν για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία
Ο Αλί Μπαμπατσάν, ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός που εγκατέλειψε το κυβερνών κόμμα πέρυσι για να ιδρύσει το Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) τον Μάρτιο, δήλωσε στο BBC Türkçe ότι υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία να πραγματοποιήσει πρόωρες εκλογές το 2021 ή το 2022.

Ο Μπαμπατσάν είπε ότι οι εκλογές φέτος κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19 είναι πολύ απίθανες, αλλά πρόσθεσε: «Βλέπω πιθανότητα οι εκλογές να είναι ελαφρώς πιο κοντά την περίοδο 2021-2022».

Πρόσφατα υπήρξαν εικασίες μεταξύ ορισμένων σε κύκλους της αντιπολίτευσης και σε τμήματα των μέσων ενημέρωσης ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να κηρύξει πρόωρες εκλογές, όπως έκανε στο παρελθόν όταν ήταν πλεονεκτικό γι ‘αυτόν.

Ωστόσο, ο ηγέτης της DEVA είπε στο BBC ότι η σχέση του κόμματός του με τον πρώην πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκουλ ήταν μόνο συμβουλευτική και ότι ο Γκουλ δεν ασχολείται πλέον με την ενεργό πολιτική.

Αντιμετωπίζοντας τις φήμες ότι η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το σύστημα ψηφοφορίας για τις μελλοντικές προεδρικές εκλογές για να καταστήσει ευκολότερη τη νίκη για τον Ερντογάν, ο Μπαμπατσάν είπε ότι ο τουρκικός λαός δεν θα δεχτεί μια τέτοια κίνηση και ότι θα επιταχύνει μόνο το «ταξίδι προς το τέλος», με το οποίο φαινόταν να υπονοεί την ήττα του Ερντογάν στο κάλπη.

«Όταν το έδαφος αρχίζει να χάνεται και η υποστήριξη αρχίζει να χάνεται, οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν», είπε. «Αυτό δεν ισχύει στην κοινωνία μας, η οποία έχει δοκιμαστεί πολλές φορές».

Εκλογές ή οικονομικό κραχ θα είναι το τέλος του Ερντογάν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »