Καταιγιστικές εξελίξεις
Στην Λευκορωσία απετράπει προσπάθεια πραξικοπήματος, που επιχειρήθηκε από μια ομάδα, που στόχευε την φυσική εξόντωση του Προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ακόμη και αυτή των παιδιών του.

O Πρόεδρος Λουκασένκο, κατηγόρησε ευθέως την Αμερική, ότι είναι πίσω από αυτήν την προσπάθεια.

Αυτά υποστηρίζει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, στο πρόγραμμα “Νέα της Εβδομάδας”, το οποίο θα κυκλοφορήσει απόψε στο κανάλι “Russia 1”, παρουσιάζοντας πλάνα από τα γυρίσματα της FSB.
Αποδεικνύουν την κράτηση δικηγόρου με διπλή ιθαγένεια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Λευκορωσίας, του Γιούρι Ζενκόβιτς και του πολιτικού επιστήμονα της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Φεντούτα, οι οποίοι σχεδίαζαν στρατιωτικό πραξικόπημα στις 9 Μαΐου στο Μινσκ.

Η τηλεοπτική έκθεση αναφέρει, ότι οι εγκέφαλοι μεταξύ των υπόπτων, κλήθηκαν σε ένα πανδοχείο στο Garden Ring στη Μόσχα και διέμειναν σε δωμάτιο VIP, όπου είχαν συζήτηση με συνεργάτη του πρακτορείου.

Ο Feduta και ο Zenkovich, παραδέχτηκαν ότι ο κύριος στόχος τους ήταν η φυσική απομάκρυνση του Λουκασένκο. Στο δεύτερο στάδιο της απόπειρας, ήταν να μπλοκάρουν τα στρατεύματα και την αστυνομία. Το τρίτο στάδιο, ήταν να καταλάβουν πολλά συμβολικά κτίρια στο κέντρο του Μινσκ, συμπεριλαμβανομένου ενός ραδιοφωνικού σταθμού, και ενός καναλιού, έτσι ώστε οι πραξικοπηματίες να μπορούν να διαβάσουν την έκκληση.

Επίσης σχεδίαζαν να μπλοκάρουν την πρωτεύουσα, έτσι ώστε οι αρχές να μην μπορούν να φέρουν εξωτερικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ύποπτοι σχεδίαζαν να εμπλέξουν εθνικιστές από το Κίεβο, στην προετοιμασία του πραξικοπήματος. Επιπλέον, σε συνάντηση στη Μόσχα, οι συνωμότες τόνισαν για άλλη μια φορά, ότι ο κύριος στόχος στην αρχή του πραξικοπήματος έπρεπε να είναι η εξάλειψη του Λουκασένκο. Μετά από αυτό, σχεδιάστηκε να μπλοκαριστεί εντελώς ολόκληρο το σύστημα ισχύος της Λευκορωσίας.

Οι ύποπτοι δήλωσαν, ότι θα απαιτούνταν τουλάχιστον πέντε χρόνια, για να μεταμορφώσουν την κοινωνία και το κράτος, μετά από την στρατιωτική εξέγερση και ότι η Λευκορωσία πρέπει να γίνει εκκολαπτήριο για «αυξανόμενη δημοκρατία», σύμφωνα με την εμπειρία της Πολωνίας

Πρέπει να αναφερθεί, ότι ο Λουκασένκο πιστεύει ότι το έργο της εξάλειψής του, που καθορίστηκε από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, εγκρίθηκε από την κορυφαία πολιτική ηγεσία της Αμερικής.

Ο Λουκασένκο είπε επίσης, ότι σε μια πρόσφατη συνομιλία με τον Μπάιντεν, ο Πούτιν έθεσε το ζήτημα της προετοιμασίας μιας απόπειρας δολοφονίας, από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας και τα παιδιά του, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Επίσης, σε μία πληροφορία της τελευταίας στιγμής, ρωσικές πηγές αναφέρουν πως κυκλοφορούν φήμες, ότι Λουκασένκο θα ανακοινώσει την Ένωση της Λευκορωσίας με την Ρωσία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »