Περιστατικά σαν το συγκεκριμένο φαίνεται πως δείχνουν την αμηχανία και τον εκνευρισμό της Άγκυρας

Ακόμη ένα νέο, δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο, με την “ψευτομαγκιά” των Τούρκων στις Οινούσσες, αυτή τη φορά τραβηγμένο από το σκάφος της Frontex που δέχθηκε απόπειρα παρενόχλησης από την τουρκική ακταιωρό δίνεται στη δημοσιότητα.

Το βίντεο, που έχει αναρτηθεί και στον ιστότοπο του λιμενικού σώματος, δείχνει πώς οι Τούρκοι πλέον απροκάλυπτα “ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη” για να προκληθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Επικίνδυνοι ελιγμοί τουρκικού σκάφους στις Οινούσσες

Το ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής έχει εισέλθει παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών και πραγματοποιεί πολύ επικίνδυνους ελιγμούς. Ελιγμοί που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τόσο του πληρώματος της Frontex που βρίσκεται στο σημείο, όσο και ενός αλιευτικού σκάφους.

Ο ψύχραιμος χειρισμός της κατάστασης από την ελληνική πλευρά, απέτρεψε τα χειρότερα… Το ερώτημα βέβαια είναι ως πότε είναι δυνατόν να αποφεύγεται κάποιο “ατύχημα”.

Τι απαντά το Λιμενικό Σώμα για τη σημερινή πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο

Στις σημερινές παρενοχλήσεις σκαφών του Λιμενικού Σώματος, σκάφους της δύναμης Frontex και αλιευτικού, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, από δύο τουρκικές ακταιωρούς, αναφέρθηκε με σημερινή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

«Περιστατικά σαν το σημερινό τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στο ανατολικό Αιγαίο και δεν μας εκπλήσσουν, δεν μας πτοούν και τα αντιμετωπίζουμε με αποφασιστικότητα» αναφέρει ο κ.Λαγκαδιανός. Προσθέτει ότι «το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κλιμακούμενες προκλήσεις των τελευταίων μηνών στο ανατολικό Αιγαίο, αναβάθμισε στο μέγιστο δυνατό επίπεδο τα μέτρα φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας, ενισχύοντας τη δύναμή του τόσο σε μέσα όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, με αποτέλεσμα την εξάλειψη των μεταναστευτικών ροών από θαλάσσης».

“Ρεκόρ” τουρκικών υπερπτήσεων – Αναχαιτίστηκαν από τους πιλότους μας

Ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος επισημαίνει εξάλλου, ότι «το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αμηχανία και εκνευρισμό προς την τουρκική πλευρά και για το λόγο αυτό προβαίνουν σε ενέργειες που αντιβαίνουν σε κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, όπως οι σημερινές παρενοχλήσεις στη Χίο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »