Την Τετάρτη το απόγευμα 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  στο Πολιτιστικό κέντρο, “Αλέκος Μέγαρης”, ενημέρωση για τα προγράμματα που «τρέχουν» από την Περιφέρεια σχετικά με την επιχειρηματικότητα , από το δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα». 

Στην διοργάνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας,  συμμετείχε ενεργά, αφού η πρόταση του Προέδρου Λάμπη Παπαδόπουλου, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη,  στην τελευταία ημερίδα της περιφέρειας τον Σεπτέμβριο, ήταν το έναυσμα   για να πραγματοποιηθεί αντίστοιχη ενημέρωση και στους επιχειρηματίες της Αιγιάλειας.

 Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου  Λάμπης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάχη  που αποδέχτηκε την πρόσκληση. Ευχής έργο βέβαια, όπως είπε, θα ήταν να υπάρχει δυνατότητα να παραστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι επιχειρηματίες, αλλά λόγω των μέτρων για τον covid19, ήταν δυστυχώς, ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών. Μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος  αναφέρθηκε εν συντομία σε θέματα για τα οποία πρέπει να εγκύψει  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Περιφέρεια αλλά και σε τρεις πυλώνες ανάπτυξης για την Αιγιάλεια.

Ο πρώτος πυλώνας αφορούσε τον νέο λιμένα Αιγίου και στην άμεση σύνδεση του με το νέο εθνικό δίκτυο. Είναι ανεπίτρεπτο όπως τόνισε να μην έχει ξεκινήσει ακόμα η σύνδεση και να  μένει ανεκμετάλλευτο το λιμάνι μας .

Ο δεύτερος πυλώνας αφορούσε το Βιοτεχνικό ή για άλλους Επιχειρηματικό πάρκο ή ΒΙΟΠΑ . Πρόταση από παλιά της ΠΑΕΚ και του Αριστείδη Τηλιγάδη, την οποία όπως είπε στηρίζουμε γιατί θα φέρει νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Τόνισε μάλιστα, πως αν δεν στηρίξουμε τον δευτερογενή τομέα και τις βιοτεχνίες, το Αίγιο θα οδηγηθεί σε μαρασμό με μαθηματική ακρίβεια.

 

 Φανερά συγκινημένος και απογοητευμένος για την κατάσταση που βιώνει καθημερινά, μέσα από την αγορά του Αιγίου, είπε απευθυνόμενος στους θεσμικούς φορείς, <<το Αίγιο μαραζώνει. Θέλω να πω σε όλους πως είναι άδικο αυτή τη στιγμή να μην έχουμε όραμα και να θέλουμε τα παιδιά μας να φύγουν από εδώ. Αισθάνομαι σαν ένα πρόσωπο που  με την μικρή του θεσμική ιδιότητα  δεν κάνει τίποτα.   

κ. Αντιπερειφερειάρχα  έχετε την δύναμη, κ. Τηλιγάδη, κ. Βαγενά, κ. Γούτο δεν έχουμε όραμα για τα παιδιά μας. Πιστεύω πως αυτό που λέω αντιπροσωπεύει το σύνολο της Αιγιώτικης κοινωνίας>>.

Τρίτος πυλώνας, το παράρτημα του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει οπωσδήποτε να το ενδυναμώσουμε με περισσότερα τμήματα και φυσικά να κρατήσουμε το υπάρχον.

Δεν αναφέρθηκε, για πρώτη φορά, σε θέματα καθαρά εμπορικά, καθώς όπως είπε « με το επικείμενο lockdown  τα προβλήματα των εμπόρων είναι χιλιάδες. Στην ΟΕΕΣΠ καθημερινά με τον πρόεδρο Γιώργο Βαγενά προβληματιζόμαστε  καθημερινά, για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και ποιο θα είναι αυτό, το οποίο δυστυχώς φαντάζει αβέβαιο».

 Πρέπει όμως, όπως τόνισε για δεύτερη φορά, να υπάρξει όραμα. Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον κ. Αντιπερειφερειάρχη τόνισε πως «όλα αυτά τα θέματα κάποια στιγμή θα πέσουν πάνω σας και θα κληθείτε να τα λύσετε και να τα στηρίξετε ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »