Σοβαρό τουρκικό σχέδιο για έλεγχο του Αιγαίου και της “Γαλάζιας Πατρίδας” μέσω μη επανδρωμένων πολεμικών σκαφών, κινητοποιεί την ελληνική ηγεσία
Σε μια προκλητικότατη δήλωση προέβη Τούρκος αξιωματούχος, διευθυντής της ναυπηγικής κρατικής εταιρείας μετά την παρουσίαση του πρώτου μη επανδρωμένου πολεμικού σκάφους.

Ο ίδιος παρουσιάζοντας μέσω των εταιρειών Meteksan Defense και Ares Shipyard το πρώτο AUSV (Armed Unmanned Surface Vessel) της Τουρκίας με την ονομασία “ULAQ”, τόνισε ότι “αυτά τα σκάφη θα ελέγχουν τα συμφέροντα της χώρας στην θάλασσα των νήσων (Αιγαίο) και στην ζώνη της Γαλάζιας Πατρίδας”.

Το τουρκικό μη επανδρωμένο πολεμικό ταχύπλοο (εξοπλισμένο με οπλικά συστήματα) θα έχει εμβέλεια 400 χιλιομέτρων, ταχύτητα 65 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Το νέο “σκάφος” του τουρκικού ΠΝ θα είναι εξοπλισμένο με διαφορετικούς τύπους φορτίων, όπως συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και παρεμβολών, συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών, καθώς και πυραυλικά συστήματα για την κάλυψη διαφορετικών επιχειρησιακών αναγκών.

Επιπλέον, το όχημα θα μπορεί να “συνεργάζεται” και με άλλα παρόμοια η επανδρωμένα συστήματα, ενώ θα δύναται να εκτελεί κοινές επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Εκτός από το ότι είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο θαλάσσιο όχημα, το “ULAQ” θα είναι εξοπλισμένο με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με χαρακτηριστικά αυτόνομης συμπεριφοράς.
Στρατηγική υπεροχή στην “Γαλάζια πατρίδα” το σχέδιο των Τούρκων κατά της Ελλάδος

Ο Γενικός Διευθυντής της Ares Shipyard, Utku Alanç, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα, κατασκευάζονται με σκοπό την εκτέλεση καθηκόντων όπως αναγνώριση, επιτήρηση, πόλεμος επιφανείας, ασύμμετρος πόλεμος, ένοπλη συνοδεία, προστασία ναυτικής δύναμης, ασφάλεια στρατηγικών εγκαταστάσεων κά.

Τόνισε επισταμένα όμως ότι οι τουρκικοί στολίσκοι που θα περιλαμβάνουν και αυτά τα μη επανδρωμένα πολεμικά σκάφη, “θα παρέχουν στρατηγική υπεροχή σε κάθε ίντσα της «Γαλάζιας Πατρίδας», συμπεριλαμβανομένης της «Θάλασσας των Νήσων» ( Αιγαίο)”.

“Το σκάφος θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα εφοδιαστεί με εθνικά πυραυλικά συστήματα, 4 πυραύλους 4 Javelin και 2 UMTAS που μας παρέχονται από τον κατασκευαστή μας ROKETSAN”, δήλωσε ο Utku Alanç.

Οι Τούρκοι, όπως αποκαλύπτει ο εν λόγω αξιωματούχος, ετοιμάζουν “αγέλες” μη επανδρωμένων πολεμικών σκαφών αυτού του τύπου που θα δρουν σε συνεργασία με drone, με σκοπό την προβολή ισχύος σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο χωρίς να διακινδυνεύονται οι ζωές του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού.

Περιττό να πούμε ότι αυτές οι “αγέλες” των τουρκικών μη επανδρωμένων πολεμικών σκαφών θα αποτελούν ένα μεγάλο κίνδυνο για κάθε ναυτική δύναμη, και οφείλουμε άμεσα να βρούμε αντίδοτο.

Ο πόλεμος του μέλλοντος όπως είναι γνωστός, δεν θα απαιτεί την φυσική παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων με παλικαριά και σθένος, αλλά την ύπαρξη εκατοντάδων μη επανδρωμένων οχημάτων παντός τύπου που θα έχουν εφοδιαστεί με πυραυλικά και άλλα συστήματα.

Μιλάμε για έναν πόλεμο που θυμίζει περισσότερο ταινίες επιστημονικής φαντασίας του Χόλλυγουντ πιο πολύ από ποτέ μέχρι τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »