Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει έως και «άβουλη» την Ε.Ε., η οποία στο όνομα μίας τυφλής αλληλεγγύης «σέρνεται» από την Ελλάδα και την Κύπρο

Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε

το ανακοινωθέν της Παρασκευής των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στις Βρ υξέλλες, το οποίο καταδικάζει την Τουρκία για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας, καθώς και για την εξορυκτική δραστηριότητα της Άγκυρας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει το ύφος του ανακοινωθέντος «στείρο», που δεν εξυπηρετεί πλέον κανέναν σκοπό. «Το τελευταίο ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. σχετικά με τα προβλήματα στην ανατολική Μεσόγειο αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα ενός στείρου λόγου που επαναλαμβάνεται και δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Αυτή η νοοτροπία που παραμένει αδιάφορη στις καλής προθέσεως προσπάθειες της Τουρκίας και γίνεται όμηρος των άδικων και παράνομων αξιώσεων της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου, δεν πρόκειται να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δένδιας: Σαφές και ισχυρό μήνυμα η καταδίκη της Τουρκίας από την Ε.Ε.

«Έχει νόημα το πώς η ΕΕ, που δεν μπόρεσε να δείξει την αλληλεγγύη της στον αγώνα κατά του κορονοϊού, τη δείχνει και – μάλιστα χωρίς όρους – όταν πρόκειται για την Κύπρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει έως και «άβουλη» την Ε.Ε., η οποία στο όνομα μίας τυφλής αλληλεγγύης «σέρνεται» από την Ελλάδα και την Κύπρο. «Η ΕΕ αντί να παριστάνει τον εκπρόσωπο της Ελλάδας και της Ε/Κ Διοίκησης της Νότιας Κύπρου στο όνομα μιας τυφλής αλληλεγγύης, θα έπρεπε να συμπεριφέρεται με βάση την κοινή λογική και να λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα –με βάση το διεθνές δίκαιο- δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ», τονίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ανακοίνωση κλείνει λέγοντας ότι η Τουρκία είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο: «Όπως πάντα, επαναλαμβάνουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί σε έναν δίκαιο διάλογο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »