Για άλλη μια φορά θα τοποθετηθώ, όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ και θα πω, πως ήταν εξ αρχής επιδιωκόμενος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο αποκλεισμός του κόμματος “Έλληνες” από την κάθοδο στις εκλογές και όπου το αποτέλεσμα κρίσης του λαού έδειχνε και εξακολουθεί να δείχνει ποσοστά άνω του 7-8%!

Γι΄ αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε στη Βουλή 3 τροπολογίες, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα, επιδιώκοντας αυτόν τον αποκλεισμό!

Όμως ο εκλογικός αποκλεισμός δεν αφορούσε μόνο το κόμμα “Έλληνες”, αφού η πρώτη τροπολογία ανέφερε κάθε κόμμα αλλά και κάθε συνασπισμό κομμάτων!

Πριν όμως προχωρήσω σε αυτό τον αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό αποκλεισμό, υποχρεούμαι να αναφέρω τα παρακάτω:

O Ηλίας Κασιδιάρης και οι συμμετέχοντες σε αυτό το νέο κόμμα δεν έχουν επιδείξει έκνομα στοιχεία, έκνομες πράξεις και για τα/τις οποία/ες καταδικάστηκε η “Χρυσή Αυγή”!

Όταν ισχύει το “τεκμήριο της αθωότητας” για έναν πρωτοδίκως καταδικασθέντα!

Όταν από τον Ηλία Κασιδιάρη δεν έχουν αφαιρεθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, του εκλέγειν και του εκλέγεσθε!

Άλλωστε, όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους, η δεν είναι έτσι στην καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη!

Παρ΄ όλα ταύτα, προ του φόβου του εκλογικού αποκλεισμού, στο κόμμα “Έλληνες” άλλαξαν αρχηγό με την εκλογή του πρώην Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου!

Όμως στα “δικαστικά πηγαδάκια” μιλούν πως ο αποκλεισμός θα συντελεστεί οριστικά, απαγορεύοντας σε χιλιάδες Έλληνες να εκφραστούν ελευθέρως και δημοκρατικά!

Και από τη στιγμή που πολλοί Έλληνες θα ψήφιζαν το κόμμα “Έλληνες” και από αντίδραση προς την κυβέρνηση, διοχετεύοντας στην κάλπη την συσσωρευμένη τους οργή, ευελπιστούν οι κρατούντες την Εξουσία, αυτή η ψήφος να οδηγηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλο σημερινό κοινοβουλευτικό κόμμα, ή ακόμη σε κάποιο νέο που θα εισέλθει στη νέα Βουλή και θα παίξει και εκείνο το ρόλο του “χρήσιμου ηλιθίου”, προς εξυπηρέτηση του διεθνή παράγοντα και των δόλιων σχεδίων του κατά της Πατρίδας μας!

Τριτοκοσμική και καθεστωτική χώρα η Ελλάδα…

Όμως σε όλη την Ευρώπη, στα μέλη – κράτη της ΕΕ δεν υπάρχει παρόμοιος αποκλεισμός!

Στην Ιταλία σχηματίστηκε κυβέρνηση με Πρωθυπουργό την Τζόρτζια Μελόνι, που την τοποθετούν στην ακροδεξιά!

Στην Ουγγαρία παραμένει Πρωθυπουργός, ο ακροδεξιός (για τη Δύση)  φιλορώσος Βίκτωρ Ορμπάν, υπερασπιστής κι αυτός του Κράτους – Έθνους!

Στην Γερμανία είναι τρίτο κόμμα η ακροδεξιά και όλο ανεβαίνει! Το ίδιο στην Αυστρία, την Εσθονία, στην Πορτογαλία, την Ισπανία!

Στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν μπορεί να είναι η επόμενη Πρόεδρος!

Σε κανένα από αυτά τα κράτη δεν υπήρξε αποκλεισμός από την κάλπη!

Άλλωστε εάν οι λαοί της Ευρώπης ενισχύουν ακροδεξιά κόμματα, υπεύθυνος δεν είναι ο κάθε λαός, αλλά οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών με τις αντιλαϊκές – αντικοινωνικές τους πολιτικές και στην Ελλάδα, βεβαίως – βεβαίως, και με τις αντεθνικές!

Θα αποκλειστεί και ο Νίκος Νικολόπουλος;

Έτσι χθες, 27 Απριλίου 2023 ανακοινώθηκε ο αποκλεισμός από τις εκλογές του πολιτικού φορέα  “Πατριωτική Ένωση”

των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου!

Στις 28 Απριλίου 2023 διαβάζουμε στο ειδησεογραφικό πόρταλ Pronews, πως, «Η Νέα Δημοκρατία θα συμπεριλάβει στο υπόμνημά της με την ένσταση για το “Εθνικό Κόμμα Έλληνες” που θα καταθέσει ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στον Άρειο Πάγο και για τους “Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες”, του Νίκου Νικολόπουλου, το νέο κόμμα, που κατέθεσε ο Αχαιός πολιτικός στον Άρειο Πάγο, το οποίο θεωρείται από την κυβέρνηση ως “κέλυφος” του κόμματους του Ηλία Κασιδιάρη.»!

Πώς τορπιλίστηκε ένα υγιές εγχείρημα…

Γυρίζοντας λίγους μήνες πίσω, να σας ενημερώσω, πως με πρωτοβουλία του Δικτύου Ελληνισμού στις 22/10/2022  συγκροτήθηκε εννεαμελής Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή (ΠΔΕ) με Προεδρείο της ΠΔΕ τους Παναγιώτη Αποστόλου – Πρόεδρο, Δημήτρη Παναγιωτόπουλο – Αντιπρόεδρο και Δημήτρη Κυπριώτη – Γραμματέα, προκειμένου να φέρει σε επαφή πολιτικά κόμματα, κινήματα, προσωπικότητες, με κύριο σκοπό τη δημιουργία κατ΄ αρχάς μιας υπερκομματικής πολιτικής οντότητας με συμφωνημένες Αρχές και βασικά προτάγματα και  με ιδιαίτερο στόχο τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού  Εθνικού Ψηφοδελτίου στις επικείμενες εθνικές εκλογές (ΔΤ στις 23/2/2023).

Έτσι μετά την από 31/1/2023 Πρόσκληση της ΠΔΕ  στις 4 Φεβρουαρίου 2023, συνήλθαν σε ειδική Συνέλευση στο Grand Hotel Polis εκπρόσωποι από 35 και πλέον Κόμματα και πολιτικές και κοινωνικές  κινήσεις, καθώς και πλέον των 50 προσώπων με κοινωνική και πολιτική αναφορά και συζήτησαν τη δυνατότητα  διαμορφώσεως  υπερκομματικού Εθνικού Ψηφοδελτίου με σκοπό την  κάθοδο στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Μεταξύ των οποίων συμμετείχε, μετά από συσκέψεις – συναντήσεις του Προέδρου της ΠΔΕ, αντιπροσωπεία του πολιτικού σχεδιασμού “Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα” όπου υπήρξε καταρχήν συμφωνία συμμετοχής στο πολιτικό εγχείρημα κοινής συμπόρευσης δηλαδή, στις προσεχείς εκλογές, αφού το Προεδρείο της ΠΔΕ συμμετείχε λίγο χρονικό διάστημα πριν σε προσυνεδριακή συνάντηση της “Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας”!

Μάλιστα στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η 9μελής ΠΔΕ στις 4/2/2023 στο ξενοδοχείο Polis στην Αθήνα, ως τιμώμενο το Δίκτυο Ελληνισμού, εκπροσωπήθηκε με τους κύριους Γ. Παύλο και Β. Μπλιούμη (μέλη της 9μελούς ΠΔΕ) και οι οποίοι ήταν βασικοί ομιλητές.

Την επ΄ αύριον της μεγάλης συγκέντρωσης, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία (κατά γενική ομολογία), δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες επιτυχούς έκβασης του πολιτικού εγχειρήματος, βρεθήκαμε ξαφνικά μπροστά στο ιστορικά πρωτόγνωρο φαινόμενο, ο κύριος μοχλός του ΔΕ διά του προσώπου του κ. Γιώργου Παύλου, υπογείως και πίσω από τις πλάτες όλων μας, να συνεργάζεται με τον πολιτικό σχηματισμό “Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα”, στήνοντας έτσι, πλεκτάνη διάλυσης του καθολικού πολιτικού εγχειρήματος της ενότητας.

Ειρήσθω εν παρόδω, προσπάθησαν να διασπάσουν την ΠΔΕ και ειδικότερα το Προεδρείο αυτής, καλώντας τον Πρόεδρο της ΠΔΕ Παναγιώτη Αποστόλου, να αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της “Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας”. Στην οποία είχε ήδη προσχωρήσει η “Αλήθεια” με Πρόεδρο τον Βάιο Μπλιούμη, μέλος της ΠΔΕ και μέλος του ΔΕ.

Δηλαδή, οι κύριοι Παύλος και Μπλιούμης παρέδωσαν κρυφίως και υπογείως, χωρίς καμιά ενημέρωση του Σώματος του ΔΕ, το ΔΕ στην   “Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα”!

Σήμερα, οι ίδιοι ακριβώς υπονόμευσαν και την “Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα”, ένα νόμιμο πολιτικό φορέα, κατασκευάζοντας νέο πολιτικό φορέα (που μάλλον θα κατέβει στις εκλογές) με την επωνυμία “Ενότητα – Αλήθεια – Ένα”!

Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν θα τους εμπιστευθεί με την ψήφο του μέρος του ελληνικού λαού, αυτό το πολιτικό θραύσμα αγυρτείας και το οποίο ενδεχομένως να διασπαστεί εκ νέου!

Μήπως τελικά, αυτοί που επικαλούνται την ενότητα του πατριωτικού χώρου, ενεργούν στην ολοκληρωτική διάσπασή του, προς εξυπηρέτηση του πολιτικού Συστήματος;

Αποδείχτηκε πως ήταν άνθρακες ο θησαυρός…

Όπως αναφέρω παραπάνω, το Προεδρείο της ΠΔΕ (Παναγιώτης Αποστόλου – Πρόεδρος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος – Αντιπρόεδρος και Δημήτρης Κυπριώτης – Γραμματέας, προσπάθησαν να έλθουν σε επαφή πολιτικά κόμματα, κινήματα, προσωπικότητες, με κύριο σκοπό τη δημιουργία κατ΄ αρχάς μιας υπερκομματικής πολιτικής οντότητας με συμφωνημένες Αρχές και βασικά προτάγματα και  με ιδιαίτερο στόχο τη συγκρότηση ενός υπερκομματικού  Εθνικού Ψηφοδελτίου στις επικείμενες εθνικές εκλογές! Το οποίο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας εμφανίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2023 στο Grand Hotel Polis στην Αθήνα!

Στο πλαίσιο αυτών των επαφών οι Παναγιώτης Αποστόλου και Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκαν δυο φορές με τον Πρόεδρο του κόμματος “ΕΑΝ” Αναστάσιο Κανελλόπουλο και καταρχήν υπήρξε συμφωνία συμμετοχής και συμπόρευσης στο πολιτικό εγχείρημα!

Στην συνέχεια ανακοινώνεται ότι ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος εκλέχθηκε Πρόεδρος του πολικού φορέα “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη!

Μια προσπάθεια που φαινόταν εντελώς χαμένη, αφού ο Άρειος Πάγος θα απαγόρευε την κάθοδο αυτού του κόμματος στις εκλογές, παρ΄ ότι άλλαζε τον Πρόεδρό του!

Στο σημείο αυτό επιλέχθηκε από τον κ. Κανελλόπουλο η μη κάθοδος του κόμματος “Έλληνες” στις εκλογές, αλλά η επαναδραστηριοποίηση του κόμματος  “ΕΑΝ” και η κάθοδός του στις εκλογές, που όμως από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως “πολιτική τρίπλα” μη εκλογικού αποκλεισμού! Ενισχύοντας το νέο εγχείρημα και με την μη κάθοδο του Ηλία Κασιδιάρη ως υποψηφίου!

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο σε γνωστή καφετέρια των Βορείων Προαστείων της Αθήνας την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, στους κυρίους Νικόλαο Βασιλειάδη (Πρόεδρο του κόμματος “Ελεύθερη Πατρίδα”) Νικόλαο Νικολόπουλο (Πρόεδρο του “Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος”) και Παναγιώτη Αποστόλου (πρώην Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ)!

Υπό τα νέα δεδομένα τα τρία παραπάνω πολιτικά πρόσωπα αποδέχτηκαν τη συμμετοχή τους στο νέο πολιτικό εγχείρημα! Μάλιστα για τους δυο πρώτους ο κ. Κανελλόπουλος δημόσια ανακοίνωσε και την εκλογική περιφέρεια που θα συμμετείχαν!

Τορπιλίστηκε εκ των έσω η “Εθνική Συμμαχία”…

Προκειμένου όμως να υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική διεύρυνση του εγχειρήματος, με την συμμετοχή περισσοτέρων πατριωτικών κομμάτων (όπως η “Νέα Πολιτική” του δικηγόρου και καθηγητή ΕΚΠΑ Δημήτρη Παναγιωτόπουλου και το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα – ΑΚΚΕΛ του Βάκη Τσιομπανίδη, αλλά και άλλων), ο Παναγιώτης Αποστόλου συναντήθηκε στην ίδια καφετέρια με τον κ. Αναστάσιο Κανελλόπουλο, το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου 2023 προκειμένου να του προτείνει ο νέος πολιτικός φορέας να ονομαστεί “Εθνική Συμμαχία” με επικεφαλής πάντα τον κ. Κανελλόπουλο!

Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, παρουσία τριών στελεχών του ΕΑΝ αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση, με την προσθήκη στην ονομασία του ΕΑΝ! Δηλαδή, η νέα ονομασία που θα συσπείρωνε περαιτέρω πατριωτικές δυνάμεις να λεγόταν “ΕΑΝ – Εθνική Συμμαχία”!

Ωστόσο την επομένη, ημέρα Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 σε σύσκεψη στο Χαλάνδρι, παρουσία επιτελικών στελεχών του ΕΑΝ, του κ. Νικολάου Νικολόπουλου, του κ. Παναγιώτη Αποστόλου (που αγνοούσε την σύνθεση της σύσκεψης) και του κ. Κώστα Κατσίκη, ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος ανακοίνωσε την προσθήκη στο νέο πολιτικό εγχείρημα των κυρίων Αστέριου Ροντούλη (πρώην Βουλευτή του ΛΑΟΣ, που ψήφισε το πρώτο καταστροφικό Μνημόνιο και ήταν Υπουργός στην καταστροφική κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου) και Κωστή Αϊβαλιώτη (πρώην Βουλευτή του ΛΑΟΣ που ψήφισε το πρώτο καταστροφικό Μνημόνιο και εξακολουθεί να παραμένει στον ΛΑΟΣ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που από τον τηλεοπτικό δίαυλο ιδιοκτησίας του ΑRT TV, αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον καλύτερο Πρωθυπουργό του αιώνα και αποδέχεται εκπτώσεις στα εθνικά μας θέματα, όπως συνεκμετάλλευση του πλούτου μας στο Αιγαίο με την Τουρκία, προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κλπ.)!

Σε αυτό το άκουσμα εναντιώθηκε ο κ. Αποστόλου και ακολούθως αποχώρησε από το νέο πολιτικό εγχείρημα! Ενημερώνοντας τον κ. Νικόλαο Βασιλειάδη, που αποχώρησε και εκείνος!

Την επομένη ο κ. Νίκος Νικολόπουλος αποχώρησε και εκείνος και δημιούργησε νέο πολιτικό φορέα με όνομα Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες”, με Πρόεδρο τον ίδιο και Αντιπρόεδρο, αλλά και Πρόεδρο εκλογικού αγώνα τον κ. Κώστα Κατσίκη (δυο φορές υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής, υποψήφιος Βουλευτής με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη το 2012, Βουλευτής με τους ΑΝΕΛ το 2015 και το 2019, προσχώρησε στην “Ένωση Κεντρώων” του Βασίλη Λεβέντη)!

Και σε αυτόν τον νέο πολιτικό φορέα, αρνήθηκαν να συμμετέχουν οι κύριοι Νικόλαος Βασιλειάδης και Παναγιώτης Αποστόλου!

Την Παρασκευή 28/4/2023 ανακοινώνεται επίσημα η προσχώρηση στο ΕΑΝ του κ. Αϊβαλιώτη και αναμένεται και του κ. Ροντούλη!

Ωστόσο, θα θέλαμε να ξέραμε, αν συνάδουν οι πολιτικές θέσεις για τα εθνικά θέματα των κυρίων Αϊβαλιώτη – Ροντούλη με του κ. Κανελλόπουλου!

Τα παραπάνω είναι επιγραμματικές τοποθετήσεις πραγματικών γεγονότων και αν προκληθώ θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες!

Άνοιξε ο “Ασκός του Αιόλου”…

Γράφοντας το συγκεκριμένο κείμενο διαβάζω, πως,  ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα “Εθνική Δημιουργία” του Θάνου Τζήμερου έκανε προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές του 2023!

Τελικά πιστεύω πως τα μόνα κόμματα που θα αναζητήσουν την ψήφο του λαού, θα είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ! Δηλαδή τα πραγματικά καθεστωτικά κόμματα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »