Θέλουν εξοχικό στην Ελλάδα επειδή “νιώθουν ασφαλείς”
Αύξηση της τάξης του 200% έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα μόνο στη Βρετανία η ζήτηση για ένα σπίτι στην Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην Deutsche Welle, «έχει μετατραπεί στην μεγαλύτερη αγορά ακινήτων της τελευταίας δεκαετίας» στην περίοδο του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Rightmove «η Ελλάδα είναι στις κορυφαίες αναζητήσεις μαζί με Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Ακίνητα: Ποιοι ιδιοκτήτες απειλούνται με χαράτσι – Η παγίδα των αναδρομικών τελών
«Το ενδιαφέρον ήταν τόσο έντονο ώστε να έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1 εκατ. αναζητήσεις από την ημέρα που η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις νέες ταξιδιωτικές της οδηγίες στα τέλη Ιουνίου» σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Συνολικά το ενδιαφέρον για κάποιο ακίνητο στις πέντε προαναφερθείσες χώρες έχει αυξηθεί κατά 340% σε σχέση με τα στοιχεία στα μέσα Ιουνίου δείχνουν τα στοιχεία της Rightmove.

Παρόμοια ενδιαφέρον εκδηλώνουν το τελευταίο διάστημα και Γερμανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί και Ελβετοί.

«Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει. Έχω προγραμματισμένες παρουσιάσεις για όλο το υπόλοιποι καλοκαίρι» δηλώνει η Χίλαρι Ντόσον από την εταιρεία Crete Homes.

Μόνο οι Γερμανοί, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, έχουν αυξήσει τις επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα κατά 50% επιλέγοντας εκτάσεις στην Πελοπόννησο αλλά και βίλες σε νησιά όπως η Αμοργός, η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Κάρπαθος.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ «η κινητήρια δύναμη πίσω από την “έκρηξη” για την απόκτηση από ξένους ενός παραθεριστικού ακίνητου στην Ελλάδα βρίσκεται η σχετική επιτυχία της χώρας στην διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού».

«Οι άνθρωποι νιώθουν πιο ασφαλείς εδώ. Και θέλουν να διατηρήσουν αυτή την ασφάλεια κάτω από τον ήλιο» σημειώνει ο εκπρόσωπος της Chestertons.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »