Ιδού οι ”σύμμαχοι” της Ελλάδας
”Εγκεφαλικά νεκρό” το ΝΑΤΟ, το οποίο κάνει ότι μπορεί για να ”αθωώνει” την Τουρκία! Η έρευνα του ΝΑΤΟ για το θερμό επεισόδιο μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων τον περασμένο Ιούνιο χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, προκειμένου να συζητηθεί δημόσια, ενώ δεν αποδίδει ευθύνες ούτε στο Παρίσι, αλλά ούτε και στην Αγκυρα.

Την πληροφορία αυτή έδωσαν στο Reuters διπλωμάτες που γνωρίζουν την υπόθεση.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου αναφέρει πως το θερμό εκείνο επεισόδιο υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ με την Τουρκία, όχι μόνο απέναντι στη Γαλλία, αλλά και στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για τον φυσικό πλούτο στην Ανατολική Μεσόγειο και με την επικεφαλής της συμμαχίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για μία επιβεβαίωση καθώς πριν λίγο καιρό γράφαμε:

”Οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι άκρως σοκαριστικές, καθώς στο πόρισμα των 130 σελίδων, δεν γίνεται πουθενά αναφορά για την παρενόχληση που έλαβε χώρα κατά του γαλλικού πολεμικού από τους Τούρκους!

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ διέταξε αμέσως έρευνες για το περιστατικό όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Οι ειδικοί του ΝΑΤΟ επί τρεις εβδομάδες μελέτησαν τους ισχυρισμούς και των δύο πλευρών, δηλαδή της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Η απόφαση του ΓΓ ήταν να μην ενοχληθεί καμία από τις δύο πλευρές και έτσι το τελικό συμπέρασμα είναι πως… δεν έλαβε χώρα κανένα περιστατικό.”

Το χρονικό του θερμού επεισοδίου Γαλλίας – Τουρκίας στη Μεσόγειο
Στις 10 Ιουνίου, μια γαλλική φρεγάτα σε αποστολή του ΝΑΤΟ προσπάθησε να επιθεωρήσει ένα φορτηγό πλοίο με σημαία της Τανζανίας, ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Παρίσι, το γαλλικό πολεμικό πλοίο αποτέλεσε στόχο ενός «εξαιρετικά επιθετικού» ελιγμού εκ μέρους τουρκικών φρεγατών στη περιοχή της Μεσογείου.

Από την πλευρά της, η Τουρκία αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ήταν η γαλλική φρεγάτα που κινήθηκε απειλητικά. Σύμφωνα με το Reuters, φαίνεται απίθανο η έρευνα να επιλύσει τη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι η έκθεση έχει ολοκληρωθεί, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

«Το έβαλαν κάτω από το χαλί», σχολίασε από την πλευρά του, Ευρωπαίος διπλωμάτης, ενώ άλλος σημείωσε ότι η αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να διατηρήσει την Τουρκία στο πλευρό της, λόγω της στρατιωτικής της επιρροής και της στρατηγικής της θέσης, υποδηλώνει πως δεν ο οργανισμός δεν ήταν διατεθειμένος να κουνήσει το δάχτυλό του.

Το Reuters κάνει αναφορά στα «πυρά» που εξαπολύονται εκατέρωθεν, με τον Emmanuel Macron να μιλά για «απαράδεκτη συμπεριφορά» της τουρκικής κυβέρνησης και τον Recep Tayyip Erdogan να απαντά: «Μην τα βάζετε με την Τουρκία».

Αυτοί είναι οι σύμμαχοί μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »